Sape follow dia comeyl , hehehe =)

Monday, July 4, 2011

Laluna : Ini Entry Agak Emo ... : lelaki memang suke mainkan perasaan perempuan eh ?

As salam , kisah ini berdasarkan kisah benar okay .. aku taip sendiri bukan copy dari mana - mana okay . sory for the person yang bersangkut paut dalam cerita ni , aku pinjam story korang untuk mengkaji je .. daripada kajian aku ... hope korang bole tolong kasi jawapan .. " Lelaki Memang suke Mainkan Perasaan perempuan eh ? " itu adalah persoalan yang bermain dalam 3 kisah benar di bawah ni , sile faham baik2 ... (lalunn)

kisah satu :

ade satu lelaki ni , mintak num hp perempuan ni , kononnya nanti ape ape hal senang, start dari pada situ dorang stat text , kadang-kadang kol .. lama - lama jadi rapat , keluar sama , macam macam aktiviti diorang buad .. si mamat tu suke kasi tahu kat awek tu yang dia sedang buat itu , ini .. dorang rapat macam kapel tapi bukan kapel ( aku tatau nak kasi name ape ) skandal pon bukan , ;p sampai lar awek tu dah caring kat dia, dah sayang kat dia, and dia yakin yang mamat tu pon sayang kat dia jugak, but .. last -last mamat ni nak usha orang lain , orang lain maybe ingat yang perempuan ni yang tinggalkan mamat ni , kejam la kononnya perempuan ni , tapi sebenarnye, yang tahu kisah sebenar, hanya perempuan ni je ... lelaki tu yang buad hal.... , lelaki memang suke mainkan perasaan perempuan eh ?


kisah dua :

ade satu awek and mamat ni berkenalan secara tak sengaja kat internet , padahal dorang satu kampus .. satu kos plak tu .. hari , hari dok chat ... lama lama macam dah rapat , kasi hadiah la (si mamat bagi si perempuan ni tadi ) mestilah si awek ni berpikir , mamat ni macam dah syok kat dia .. sebab sepengetahuan si awek ni , mamat ni memang susah nak rapat dengan perempuan .. so , dia pon simpan lar sikit perasaan kat mamat ni . yang mamat ni tak memasal plak tetibe , berubah angin ... tak layan si perempuan ni tadi, punya la minah tu nak ajak dia keluar .. dah plan dah, dia tak nak .. last last , dah tak rapat macam dulu ... terbiar camtu je .. siann minah tu .... , lelaki memang suke mainkan perasaan perempuan eh ?


kisah ketiga :

si A berkenalan dengan Si B , (a was a girl and b was a boy ) secara tak sengaja , dia  di kenal kan oleh rakan  rakan mereka .. menjadi plak tu . lalu mereka menjadi rapat .. ramai yang bersangkaan mereka akan bersama , or i mean couple .. hari hari kena bahan , and sebabkan kena bahan tu lar, timbulnya perasaan di dalam hati .. cara layanan si lelaki terhadap si awek tadi , macam lar dia memang serius dengan perhubungan ini , mereka yang berada di sekeliling jugak nampak perkara yang sama ... hampir setiap hari berhubung , tipu lar kalau takde perasaan langsung , walaupun perasaan tu bukan cinta kan ? tapi alih alih si lelaki ni pergi ke bunga yang lain .. (how shit ! ) rase nak maki je ( aku yang cakap eh.. ) then .. ini lar persoalan nye , lelaki memang suke mainkan perasaan perempuan eh ??



so , aku dengan ikhlas nya berkongsi cerita ni dengan kalian ,sile lar buad perhitungan pada 3 , 3 cerita ni .. pendapat korang  ?  maaf entry ni agak emo .. sekian ..

lalun : wahai en.lelaki  , kalau anda memang tak mempunyai ape ape perasaan terhadap kaum hawa yang tersebut , sile lar jangan memainkan perasaan nye .. jangan lar bermain dengan api .. just please be straight to the point .. i noe, korang takde niat, tapi kalo dah takde hati tu , jangan main main plak .. bole tak kalo korang just jadi gentle skit, kalo orang yang korang bebetol suke baru korang seriusly approach them .. btw, sepanjang aku hidup 21tahun ni , ade duaorang lelaki je yang aku penah jumpe bebetol serius dengan cinta diorang pada sorang perempuan .. sape mereka ? biarlah rahsia .. diorang je tahu aku penah bagitahu diorang aku KAGUM dengan diorang and i want them to keep it up ! yang lain, tolong lar belajar ..hargai ape yang ade, selagi mereka di hadapan anda .. sebelum sesuatu memisahkan dan kehilangan itu terasa ...

eklas , lalunn ...

4 comments:

QAQA atiqah said...

betul lalun , kalo tkde pasaan jgan cube paksa utk syg and mainkan perasaan perempuan , even takde niat , and akhirnyeeee :( to be like me too .

mmz said...

Lelaki biasa lah kn. tp tak ley jgk 100% sala kn dorng. Pmwn pn kne la bijak, jgn la b'iye2 sgt menaruh hati. Kne la jual mahal jgk. Ye tak?? Kat situ bru la lelaki akn pikr..nk grab tak pmwn nie..nk ke tak... haaa..phm kn?? Yg pnting jgn t'lalu b'harap. Tu je. ;)

*pape pn cool..!! :D

Miss Lalunn said...

Qaqa : betol , betol . hmm siann kite kan ? haihhh


Maz : mule2 memang la jual mahal beb .. tapi cara diorg tu macam kasi hint kat perempuan2 ni .. siyesly , then kawan2 diorg pon cm sokongg je, alih2 laki tu beralih arah .. semudah tu , wadeheck weh .... ye, ye aku chills je, tapi bile tengok mber2 aku kena cmtu, siyes rase nk &%$#@ je doee.. ntah la... hee

mmz said...

hehe..tape2..akuh phm. aku sala sorng nye. tak pe la..sume tu buat kt lg lbh b'hati2 tuk pilih pasangan. Pengalamn mematang kn seseorang, lumrah idup rite. Klu tak idup nie tak de colour.. :D

ce tekan , ce tekan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...