Sape follow dia comeyl , hehehe =)

Wednesday, April 25, 2012

Ke dapur bersama lalunn .. cewahh ! ;)

Assalamualaikum . teehee :)



hey hey , kiter nak share cerita kat uolls. hari tu kan , kite belaja buad kek . dari ibu suhadah shukri . hehe sebelum ni memang la kiter reti buad kek batik tu . but kite buad tak sesedap mak dia . so kite pon shh shh korek rahsia dari dia . suh dia tanye ibu dia , pakai bahan ape yang buad kek batik tu pekat and sodappp . yummy !

so, mak dia pon passing la secreto de recipe to me. hehe. kalau google . bahan bahan dia same je sebenarnye . tapi dek kerana malas, nak bbm jugak (gedik nak gune teknologi katanye) kacau la susue kejap. 'susuee...! hehehe..' lom sempat aku tanye dia dah cakap ' kek batik kan.. haha' terer kan syg aku sorang tu ? hmm..hehe. terus dapat recipe. dia bace status bbm aku kot ;p

so ini la bahan bahan nye.
1 tin susu pekat .
biskut merry
2 sudu koko
1 butter

eh simple nye ? hahaha ! kan ? yang kiter dulu , siap planta and telur bagai . tak jadi jadi jugak :P amik kau. haha.. tadaa ! ni la hasilnye.. :)



okay second food plak. kiter belaja buad puding roti, actually dah lame rase nak buad. tapi balik rumah baru bole sebab tiada mase and oven . kau ingat kat puncak alam tu kiter ade mase nak mengadap dapur ? so soryy.. memang tak la. balik kelas jumpe bantal and sejadah je, kekadang housemate pon kiter tak jumpe.. sian deme. sobs3... sorry sesayangg semua. iolls busy.. nanti we hangout sesame yup. (g2) rajin sangat pegang jawatan . (suke mencapub kan) amik kau ! hahaha. okay jauh mengarut!

kiter search puding roti ni kat internet (mesti korang cakap, haa! rajin plak kau lalun , menggoogle!) haha alaa tetibe terajin kan. nak buad camne . *blink2* hehe.

bahan bahannye :
8 keping roti (idea myfinaz)
3 sudu butter
650 susu cair (krimer f&N tu)
2 biji telur
30 gram Gula
30 gram kismis
1 sudu esen vanilla

so dengan oven yang ade , maka terhasil la ini !

before :



after :



hehe hantar rumah wan sikit , macik tini bawak pi kerja , and for my family :)
pagi tadi kak long send message. 'amboit kemain rajin masak sekarang , almaklum ler dah ade pakwe . manis macam nak potong kaki.. haha hey nanti ajar i camne nak buat puding roti tu ye.. hehe '

sejak bile iolls ade pakwe entah. single lady okay :) tak semestinye kena ade PAKWE baru rajin nak belajar semua ni . no need ! untuk kepuasan sendiri sudah. baik den masak untuk husband den lagi bagus , kan future husband? hehehe. okay done. for this entry . upcoming . den nak try masak ayam cheese plak , tengah usha resipi mak fateyn ni . cepat la sayang ...  penat i tunggu recipe dari ur mum tau .. hmm. okay byeeee semua ! :)


2 comments:

.s.e.r. said...

damnnn..fav ak kot puding roti..

Miss Lalunn said...

mesti dulu , dulu. time dip.
kau suke beli kat uncle yang kt lendu tu , kan ser kan ? hahaha . :P

ce tekan , ce tekan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...