Sape follow dia comeyl , hehehe =)

Saturday, June 11, 2011

Laluna : Durian .. oh ! durian !



Assalamualaikum ... erkkk! (sory .. knyg makan durian ...) ahaha. tak senonoh tol, ish..ish.. ape nak jadi ni lalunn... kih3...
semalam , aku pegi pasar malam , jumpe cik senah .. rindu gilaks lama tak jumpe ... then ingat nak lepak sama .. tapi .. hmm.. tu la nye .. cane nak lepak, ayah aku tak kasi kua malam la plak , maybe sebab aku baru balik daripada kl kot .. tu yang dia tak bagi. huhu.... then , aku tetibe ngidam nak makan DURIAN ... sebab mase lalu kat TAMAN DEBUNGA ternampak ade brader2 , dua orang ni, duk sebok membebel pasal durian dia kat orang yang lalu lalang.. jadi kami pon singgah ler ...

ilek jek , nak usha brader durian tu kan .. eh silap, nak usha HARGA durian tu ... jangan salah paham ek .. hahaa.. gelak -gelak gak .. mau mati terbukun isi durian bile dengar harga dia , RM18 /sekilo kg..

tengkok dia.. usha-usha durian tu , omakau ! tak la.. baik naw pon, brader tu ilek je cakap " ehh... durian ni baik dik...tengok kaler dia, kunink kot tu ... "
then aku menyampuk ... dengan cara ala-ala 'KL Gangster' (melepas nak tengok tadi ..) "tebal ke isi dia ? macam tak jeh...,"

" eh...tebal la,, kalau tekan isi dia ni, mau kedalam tu kang... ,'' brader ni burak jek lebih .. dia pamerkan jeh buah durian tu .. tak kopek kasi tengok pon... memang tak ler.. nthen ayat paling terbaek wok dia bole cakap ..

"bang .. amik la 10kg...! makan punye pasal, buat ape nak berkira sangat ...! ," hahaha.. kepala hotak dia ! bute math ke ape ? ce kira kalo dah sekilo RM18. 10kg... tak ke RM180. Durian plak sebiji tak macam sekilo setengah ... brape kerat jeh dapat kalau camtu ... btw, durian dia tak la baik mana pon.. then.. ayah pon cabot jeh.. sebab ade customer lain datang time tu . dia kena perli baik je dengan customer tu " eh...takde murah lagi ke harga durian ko ni ? ," hahah..adoi ... macam-macam pe'el orang meniaga nie kan .. hehe..

lepas pada tu , kitorang pegi serang UMBAI plak .. kat situ pun ade jual durian gak . ala...kat depan Medan Terapung Umbai .. haa.. kali ni jadi beli. Harga dia dalam Rm4 per kilo and RM7 per kilo... baik bahasa budak yang jual tu .. dia siap kopekkan sume buah , nak bagi tunjuk and rasa .. sedap weh. hahaha..
last-last ayah aku beli gak, banyak la gak ... semalam gak aku kiben 2 bijik ! hahaa... ko ade ? meh2.. datang sini beli ... hehee..



-tadi pergi PORT DICKSON ... nothing special .. wan kidz keje plak .. tak pat jumpe, but its okay la .. aku kebosanan sebab takde geng sebaya lak tadi .. haihhh.. esok aku maybe pegi mandi kat Sagil lak kot . haha.. ayah aku gah cuti ni, dia pon ade mood nak berjalan ... jom berjimba ! yahoo! nanti aku update pasal gi sagil dengan KL journey aku eh .. yang penuh dengan aktiviti karok semata-mata haha.. bubyee you alls ! jemput makan durian nie .. meh2.. haha



lalun : makan durian beragak gak ...la eh . jangan sampai demam lak , or jadi cam nie .. (sile tengok tengok ke bawah ! )
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


kidz, dun try dis at home yeah ! assalammualaikum ! hahahaha ;D

3 comments:

|ShaChaPe'ah| said...

durian is 1 of my fav fruit!haha:D
aritu aku kuar, sempat lg beli manggis..bgtau fik, die kate kg die bnyk buah2an..rugi je aku beli..klu tau, kg die aku redah!susa kot nk carik mnggis..
lg 1, aku ske buah delima..hehe;p

Miss Lalunn said...

memangg pon, haha. kalo balik kmpung tk sah kalo tk kena panjat pokok kelapa dia tu .. untungg la chaa, nt kwin , bole mkn buah buahan free, jgn lupee kasi aku gak. haahhaha

|ShaChaPe'ah| said...

tu la..aku suke durian gak wlupon org kate busuk la ape la..aku xrse busuk pon!hehe;p
kg aku bnyk rmabutan je..bosan!xde buah laen..haha:D insyaAllah nnt aku bg siket ea:))

ce tekan , ce tekan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...