Sape follow dia comeyl , hehehe =)

Wednesday, July 27, 2011

LALUNA : aku bosan dengan entry sedih, meh kasi entry bersemangat sikit !!

Assalamualaikum :)
dah lameee lalun tak membebel pasal sesuatu yang menjana minda kan . sory la korang. aku lagi cam menyengal kan hotak sendirikk ni . tatau la mengapa , kenapa dan bagaimana, hilang punca ni. huhu.

okay straight to the point ! meh kite kasi selongkar something great to be share here !



how to become from passive person to agressive person ! :)
ni bukan nak kasi korang pergi ke arah negative or whut so ever, just take the good ones and leave the bad ones, okay ! let 's  proceed :)

tahukah koranggg.. kalau kite jadi pasif je.. cam rugi sebenarnye. bukan tu saja , malahan sering di tindas and ramai plak tu yang suke amik kesempatan. mesti korangg tanak tak rela untuk terus di pergunakan kan .. ? so , jom ! cube tips ni untuk jadii lebih agresiff. aku pon nak mencuba ni , hee .

source : REMAJA.


1. Sentiasa tetapkan dalam fikiran kamu bahasanya kamu tidak akan mampu menyenangkan hati semua orang.

2. Berani berkata TIDAK dengan memulakan hal hal yang kecil misalnya la kan,  ketika "deadline"  ada teman ngajak kome tok bergosipp, beranikanlah diri untuk MENOLAK tanpa terlalu memikirkan hatinya. (aku sendiri pon tak mampu nak cakap tidak and tak memikirkan perasaan orang lain. haishhh caner ni ? ;p )

3. Tanamkan pada diri bahawa kamu boleh memperjuangkan kebaikkan diri kamu sendiri. Jangan takut di anggap egois dan keras kepala.

4. Mulakan dengan mengeluarkan pendapat kalian dalam hal hal kecik misalnya memilih tempat makan. andai masih sukar untuk melakukanya gunakan la emel atau SMS .

5. Paksa diri untuk berdebat dan berterus terang ( ini susah weh , tapi aku nak try buat ! )

6. Mengurangkan Minta Maaf ( uikhh.. pulak ? hmmmm )

7. Jadi lebih TEGAR .

8. Luahkan ketidak puasan kamu !


okay selamat mencuba ye. amik yang mane baik , tinggal and tegur yang mane buruk ,thanks all follower ! :)

lalunn: makin bersemangat menghadapi kehidupan. mencapai matlamat cita cita lebih baik dari cube mengapai cinta yang terbangg hilang entah kemana.. ;p

2 comments:

Wanie said...

sy la tu yang pasif..haha
kalau berubah ke arah yg lebih baik tak salah..:)

Miss Lalunn said...

ye betol tu yunk ! hehe ;)

ce tekan , ce tekan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...