Sape follow dia comeyl , hehehe =)

Friday, August 5, 2011

Laluna : Berbuka with budak budak manje ! :)






Assalamualaikumm ! hehehe. ok just make it short and simple :)
puase ke 5 ni , lalunn kuar berbuka kat luar. bersama budak budak manjeee ni sume. Anis , Ziera , Achik . suggestion pertama tempat berbuka kiteorang was Sg.Rambai . tapi alih alih tertuka plak last minute. Berbuka kat depan keluargaku (melaka).

al kisahnya daripada 2 keta , jadi 1 keta je. pakai je keta aku wira . naik lar kami berempat . berdrift ke melaka tu. anis kat belakang dah tak tentu arah je ngupenye. haha yela , katanya dah biase drive. alih alih hari ni relax lak, duk belakang. haha
takpe anis. aku paham perasaan ko tuhh. kite memang jrang berkesempatan duk kat seat penumpang. hehe tapi style ape ley drift2. special case lar tu . hohoho ;p



after that , sampai lar kami ke destinasi yang di tuju . haa meh tengok pic santapan berbuka kami kami ni ;)

nasi goreng kampung , telur mata satu ! -lalunn nye k- hehe

kerabu mangga ;)
keropok .
nasi daging merah
Ayam tu berkaler pelik ;p

hazirah , achik , anis :)ini budak budak manje. hohoho.
lame tak bersnap gan macik sorang ni . hohoh ;D
jangan terliur lak . tarik balik! hahaha.

ade excident lucu terjadi mase lalunn and the other's nak pergi bayar bil kat kaunter.  cik mek molek kelate ( tuan punye kedai makan ) ley tersalah kira plak .

cik mek molek : makan ape kak ?

lalunn : nasi goreng kampung, air fresh orange , telur mata and tomyam .

cik mek molek : ouhh. rm20 . (selamba je dia tekan tekan kalculator tu then cakap camtu )

lalun : ( terkujat kejap .. biar betol mek kelate ni , mahal nak mampus mencekik kat kedai makan je kot , adoi ! ) kalo aku nye mahal camni . achik yang order macam macam tadi mesti lagi mahal, perghhh ! ( tak puas ati je muke )hoho.

tanpa banyak bicara , lalunn pon hulur jelah rm20 kat dia. relax je dia amik duit tu . ( masih buad muke blurrr ) lalunn caw pegi kat sebelah achik , dalam slow tak slow la nada suare tu .
"chik .. harga nasi goreng kampung tu satu bape ek ?? .. "
tetibe cik mek kelate tu menyampuk ..

cik mek molek  : kak , makan nasi goreng kampung, air fresh orange, telur mata , dengan tomyam deyh ?

lalunn : emm .. a,ah .

cik mek molek  : sory deyh.. salah kiro.. (sambil tersengeh2 dia berkata begitu ,adoi !)
( hahahah mau hilang pucat lesi aku. naik tergelak tngok dia time tu, ) si achik , ziera ngan anis pon tumpang gelak same. hahah adoiyai. dapat lar balik duit rm 9.00 aku tu. selamat !! hahaha. ape pon tak bole ..


lepas je balik dari mencekik @ ayat cik EPAL , menternak lemak ! hihi. kami pon beransur ke Masjid AL-Azim .

solat maghrib. :)
kat masjid ni pon ade satu kes , and jadi kat lalun jugak. haiyokk! apa pon tak bole. hehe.
okay , nak mengaku ni, baju lalun pakai tu , ade ketat sikit la ;p ( cakap jelah ketat , ape susah ) tapi labuh .. fashion cam sekarang ni lar, yang ade kedut kedut kat bahu tu . haa.
mase nak keluar dari masjid , after solat tu . rase segan lak tetibe terhadap mereka mereka yang baru nak melangkah kaki masuk ke masjid tu .

pastu nak di jadikan cerita . ade sorang pacik ni , dia boleh dok menelek lalunn semacam je. fuhh ! sengal .. tak memasal lalunn tarik ziera , then peluk tubuh. kasi cover sikit. hmm.
nyesal lak pakai baju camtu . ingat sempat je balik solat kat rumah :/
*lenkali jangan amalkan ye lalunn . ish ish .

yang ziera, bju kurung, achik , punjabi dengan jeans. anis t-shirt. tapi longgar lar. aku je ter advanced skit. hehehe. sengal la ko lun..!!

lepas tu , lepas tu ...

kiteorang ke Taman Cempaka . tempat shopping Pemes Emes kat melaka ni , nak nak time ramadhan. fuhh ! berderet umattt ! lepas terawikhh lagi ramai . * ops nk buad pengakuan. hari ni ponteng terawikh. heee.. esok continue ek. hoho.

sempat singgah makan abc kat jejantas nak meredah ke taman cempaka tu .
*aku tak minat abc, so aku beli mineral water je ;p hehehe.

nyummyy ! ;p
sape sape nak order  ? amik amik . haha.

cik hazirah yang kelihatan ceria bersama ABC nye. hohoho!

pusing punye pusing, rayau punye rayau, satu hapahh pon tak beli, just usha usha baju tok beli nextttt time je . ;p

last last mase nak balik tu , teringat firdaus. ouh , mercun ! hoo, ape lah ertinya ramadhan ku tanpe mercun *gile ke lalunn. spe ajar ko cenggini ni . aishhh.

di sebabkan gian nak membako mercun . aku pon dengan relax nye mengabis kan duit aku * dalam erti kata lain , membakar duit lar. (yela kan bazir beli , last last bakor je. chaitt!)  hahaha.

mercun naga 5 packet. dalam tu ada 6 biji.

sepeket . aku dah kasi bako tadi. bunyi cam kentut je , chaitt! rugi tol ;p


mercun mancis 2 kotak. dalam tu ade 10.

yang ni memekak , smpai anak jiran depan rumah tu eksaited kuar rumah budget nk join . hahaha


ni lar antara mercun mercun peberet aku daripada kecik. aku penah beli mercun naga tu , sekotak , ade berapa ratus ntah . haha puas siot main ! punye la nakal aku mase kcik. haa nanti aku buad entry biol aku mase ramadhan dlu dlu kale eh. kasi korang bace. hehehe.


lepas pada tu . kteorang pon beransur lar pulang. nak anta budak budak manjer ni sume balik :) hehhe. besh kuar , asyik gelak je. walaupun de something yang ganggu mood aku mase tu. tapi bohlayan jehh.. kalo asyik moody je. bile kite nak happy kan ? hehe ^^

dapat movie and games dari achik, siap lah . memang aku tak tido lagi ler pasnie , ngadap sume tu . hohoho . btw , QAQA SYIEKA . aku dah dapat Movie Harry Potter yang cam ko nak tu ! :) hehehe.



lalunn : hari ni aku eklas gelak and senyum. so , jangan ade sape sape ngenyam nak spoil kan mood aku eh. mind your own business. i won't ever care at all with your life ! ;p

7 comments:

zie_ira said...

wahaha,,manje nye la daku ...>.<' kekeke..

aiyak , pic budak jakun dpt abc tu pun ade ,,huhu,,xD

len kali leyh le berbuka sesama lagi ,,carik tempat lagi jauhh,,haha

Miss Lalunn said...

hahahah bole bole, tapi tunggu minggu minggu terakhir ramadhan lar. achik an nak balik dah ahad ni . hoho :)

|ShaChaPe'ah| said...

wahh..buka luar..best2!!hehe
tmn cempaka tu plg pening sekali klu pg..rmi giler org!hehe
aku ske TENGOK org maen mercun..tp maen tkt..yg berani hny POP-POP je..tu pon klu ade org baling kat aku, aku lari masuk dlm umah..hehe;p

*hepy fasting all:)*

QAQA atiqah said...

huwaaa , nak harry potter , nak abc :(

Miss Lalunn said...

heheheehe . happy fasting too dear ;)

qa : meh meh datang cini :)

CIK YAYA'NA said...

wargh!! na cuwik pic ni sume!!!

gogreen said...

hahaha.. klako baca,,manje sangat la 2...

ce tekan , ce tekan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...