Sape follow dia comeyl , hehehe =)

Tuesday, October 11, 2011

Laluna : Dulu ... Sekarang .... :)

Assalamualaikum :)
hari ni penat aku hampir berbaloi. slide ctu dah hampir di siapkan. thanks kat bell gan ninie . penat. ngantok . letih. tapi bile dengan kawan kawan aku jadi semangat . ceria . thanks korang.

tetibe aku teringin nak tengok myspace lame aku balik. ouhmaigod ! sangat banyak memory kat situ - -''
komen. gambar. memori. status. gado gado. banyaknye. T_T . terase nak balik zaman myspace. bia takde fb . bia takde ym . bia bia .. hoho..

tapi itu bukan perkara yang aku nak share kat blog sayang aku ni. just nak paste the past and the new/present . laluna here :) dulu aku selebet. selalu kena kutuk gan manusia sekeliling. aku tak cantik. plus ganas plak. well..well.well. manusia kalau berkawan biase nye pilih bulu. nak bercinta lagi la . mestilah nak yang cun cun saja. kan kan ? - -''

aku pon takkan nak stick to be ganas je memanjang . bile nak berubah. kan kan . so, since masuk uitm la aku ase , perangai aku dah berubah. kekawan pon dah ramai perempuan. takla seganas dulu2. asyik nak bergado je gan budak laki. haha. kelaka bile teringat zaman dlu . zaman aku gan faisal faiz. hari hari gado je keje kite orang.

actually aku gan dia (form 2/3) ketua and penolong ketua tingkatan. so memang akan berurusan sesame sendiri kan. tapi satu benda aku susah betol nak masuk gan dia . ade je yang nak di gadokan. haha.
kalau dah bergado tu, memang panjat kosi panjat meja. beg campak atas bumbung kelas. gantung pencil box kat kipas. berkejar kejar hampir satu sekolah.. cehh.. macam budak budak.  hehe.

ade satu hari tu , aku geram sangat dengan dia. so aku plan la nak kenakan mamat tu . ni kes terlebih kuat bace novel cintan mase form 2. aku amik satu story dalam novel ape ntah . dia kena kan mber dia , kekonon ade secret admirer nak berkenalan . haha.

aku buad plan tu gan classmate aku . ain . kiteorang plan tulis satu surat jiwang. kekonon nak berkenalan la gan faiz tu. then lipat ala ala bentuk love.

sumber : encik google.
pastu kiteorang letak la bawah meja dia. bawah meja dia pulak bersepah gan ketas ketas kotor. renyuk renyuk. tapi letak jelah . dengan harapan dia akan perasan.. so , lepas rehat . kiteorang buad relax jelah. sambil usha usha pandang. dalam hati kata ' bile la mamat sorang ni nak perasan surat tu . haishh lambat betol,'' - -''

lame gak kiteorang tunggu. tapi aku kan jenis tak menyabar sikit. aku pon lalu la sebelah dia.. saje je tegur dia. 'weh pais.. gile bersepah doe bawah meja kau. macam sarang tikus, aku ase kalau ade tikus dah beranak pinak dah bawah meja kau tu .. eee... ,''
pastu aku blahh. lalu pintu belakang. ain dah gelak gelak. hahaha.

mamat tu pon tetibe usha bawah meja dia. sedar gaknye meja bersepah macam haram dah . haha. dia pon mengemas ler satu satu kertas tu . sedang syok syok dia kemas. tetibe dia terjumpe kertas yang kite orang kasi tu.

aku gan ain daripada tadi tak lepas lepas dok usha mamat tu . sampai nak letih ! haha lembab betol respondnye.. lepas dia bace je surat tu. aku gan ain dah gelak gelak. sah ! dia perasan dah ! ;p

tapi dia cam tak buad ape ape jeh. haishh... takkan nak diam je ? - -'

pastu aku tak ingat dah macam mane . bole terkantoi semasa berkata kata . haha.. tu la mulut tak reti nak bedung time kekecik kan ? mengong lalunn. haha. mamat tu mengamuk sakan la ape lagi.. dia tarik tudungg aku . macam nak tercabutt gan rambut rambut sekali. pastu dia gelak gelak.. ciss. kejam cam zionis betol ! T_T. sakit la tau tak ... - -''
ain pon kena... tapi ain lagi 'cargas ! ' haha ayat dedulu. maksud dia pantas.

dia lari ke depan. amik kerusi plastik , balik kat mamat tu . gado dah macam ape dah .. lame gile plak dia rentap kain tudung aku tuhh.. muke ganas aku time tu, dah macam nak menangis dah weh .. serius. haha. gile tak bole blahh.. budget nak ganas sangat kan. tapi kalau dah perempuan tu perempuan jugak la. haha..

memang aku nak nangis mase tu tapi tahan jek. balik tu, aku bukak tudung, aku tengok ade lagi kesan cap tangan dia kat tudung tu, ce korang bayangkan betapa kuat dia rentap. pehhhh.. - -' sedeh ! hahaha..

then , aku tobat dahh kacau dia.. (untuk tahun tu jela) sebab tu hari last kiteorang kat sekolah. esoknye dah stat cuti . hehehehehe... mane ntah aku campak tudung tu. kenangan gak la.. balasan kan. sape suruh nakal sangat. hari hari gado , hari hari kena bahan . kena gosip. orang kata ade jodoh .tapi.. sekarang kiteorang takde contact lagi ke ape. jarang la. so tak betol la mitos tu kan. hehee..

*motif kau cerita semua ni lalunn? penat aku bace, tak menarik pon.

haha sory. saje je. nak hilangkan tension. nak bercerita. nak kongsi. kat sini jelah nak luahkan nye pon ;)

for now. aku dah jadi atiqah yang different dari dlu. perangai sempoi tu ade lagi. tapi dah tak la asyik nak cari gado gan lelaki je. dah okay dah, dah bole jadi buddies gan diorang. :)

nie picture aku mase form 3. sebelah tu kawan baik aku . azliana mohamad.
nie pic terbaru aku sekarang :)
nampak gak la perbezaan nyee kan . dlu pasif gak la. mane reti nak mencapub bagai ni, kat sekolah pon tak reti nak pegang jawatan , nak handle mase , sopan pon kurang. *takde proper pic nak share la. nanti aku cari lain. haha.

now , confident level dah improved. dah berani berhadapan gan orang. berani buad keputusan besar. pegang tanggungjawap. makin berdikari la senang cite :)

lalunn : one hope. aku tak sia sia kan peluang aku kat sini. buad mase ni. aku ase keputusan aku untuk amik event and pindah ke puncak alam ini keputusan terbaik , insyallah. semua yang berlaku dlu tu ade hikmah nye. buad kite jadi matang. kebal. tabah. hehe. kalau bukan dengan dia. insyallah dengan orang lain. yang more better. bukak hati bukak minda. be positive lalunn ! :D

hari hari makin busy. hari hari assignment menanti .
tapi hari hari kian di isi dengan kebahagiaann.. alhamdullillah.
semoga kekal.

thanks yang menemani. :)
syg korang.

miss melaka. miss my dad. miss firdaus. miss kampung pengkalan samak ! haha. merlimau :)

10 comments:

❤MuRni DahLiA❤ said...

suweeettt...=)

Miss Lalunn said...

hehehheehehe thx :)

|ShaChaPe'ah| said...

mcm kisah cinta zaman kanak2..
org kata kecik2 benci, da besa sayang..hehe

Miss Lalunn said...

haha tapi aku dah tak contact gan dia lagi chaaa .

aryuyidIary said...

best memory ever kan lalun :) huhu

Miss Lalunn said...

yeeee ;) hehehehehe.

.s.e.r. said...

pic ko time skola bapak lain giler..haha..

aiman fanboy k-pop said...

adduuhhhhh..........bukan main ek lagi gaduh2 ye???budak2...biasalah....heehee..bila dah besar,malu plak nak buat camtuh...^^

CIK YAYA'NA said...

hahahhaa,, ouucchhh!!!

Miss Lalunn said...

hahahahah ;) biase lettuww ;)

ce tekan , ce tekan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...