Sape follow dia comeyl , hehehe =)

Monday, October 24, 2011

Laluna : BAHAYA ! ALERT ! especially girls..

Assalamualaikum .. hari lalunn dapat one info dapat dari page fb my cousin aiman . dia wallpost berita ni . so lalunn nak share gan korang semuaa... hope korang sentiasa berhati hati walau di mana pon korang berada... syangg korang semuaa..
bace tau ! :)



Untuk maklumat anda. (Sangat Penting!) -

Jika anda melihat seorang lelaki (terutamanya India) yang menunggang motosikal 



dengan tangan yang berdarah, dia mengetuk tingkap kereta meminta anda untuk 


berhenti serta merayu untuk beri kertas tisu bagi membersihkan darah mereka apabila 


anda sedang memandu kereta..



Ingat!!! JANGAN sesekali memberhentikan kereta anda. Walaupun dia cuba merosakkan



dan memhimpit kereta anda, JANGAN menghentikan kereta tetapi teruskan memandu 


ke balai polis yang terdekat.

Taktik jenayah seperti ini telah dilaporkan dalam kira-kira 40 kes di Seremban,



K. Lumpur, Shah Alam, P. Jaya dan stesen Polis Daerah Klang Town (sebenarnya di 


sekitar 


seluruh negara).
Lelaki-lelaki ini adalah penjenayah samseng terutamanya dari bangsa India, Mereka 


bekerja dalam kumpulan dan berani untuk melakukan jenayah ini walaupun di kawasan-


kawasan sesak yg mana tiada siapa yang akan berani memberhentikan kereta untuk 


membantu anda.


Tujuan utama taktik ini kotor adalah untuk merompak anda atau bahkan mereka akan 


merogol jika anda pemandu wanita memandu berseorangan.


Mohon sebarkan mesej ini kepada orang yang anda sayang.. klik "SHARE" untuk 


berkongsi dengan kawan-kawan anda agar tidak menjadi mangsa seterusnya.. 


nauzubillah min zaliq ! harappp kawan kawan alert dengan masalah nie. haihh ape la nak 


nak jadi dengan masyarakat kite sekarang nie.. - -''




lalunn : penjenayah tu patut kena hukum berat berat. bia semua orang takot nak buad 


salah ! eeeeee ... gerammnyeeee.. :(

4 comments:

Anas Clay said...

dahsyat..

Miss Lalunn said...

sgt doe. takot aku . - -''

|ShaChaPe'ah| said...

takutnyeeeeee!!!!

Miss Lalunn said...

memang scary sayanggg.. so hati hati k . tlgg sebarkan jugakkk.. tau.

ce tekan , ce tekan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...