Sape follow dia comeyl , hehehe =)

Saturday, October 8, 2011

Laluna : First Time Perform kat Dewan Agung Tuanku Censelor (DATC) Uitm Shah Alam ;)

Assalamualaikum :)

hehe.. here i wanna share something . my the best moment in life . impian jadi kenyataan orang kata . hehehe . jom dengar cite dari memulaaa ;D

okay . hari kames hari tu . pepagi lagi. lalunn dapat call dari one number ni, tak kenal. tapi tu number matul sebenarnye, one of my friends kat lendu dlu. but now , dia dah buad degree kat uitm shah alam ..tapi tak bole angkat . sebab in class .miss tengah mengajar. then tetibe dapat mesej.

''ni matul. lalun, boleh tlg nyanyi lagu irama msia utk event ktorg x ? ktorg x ckp p'smbhn la, harap blh tlg sgt.''

then , aku pon balas la .

''sorry tak angkat td. tgah in class. hee. em. event ape eh ? yang 6-8 oktober tu eh.''

then matul terus call. berbual la kami pasal benda tu. aku eksaited gak sebenarnye dapat peluang camtu. tapi at the same time aku dok risau . takot tak keluar sore.. pastu akan buad event dorang jadi lagi teruk ...huhu..

last last after dealing wif her. dah di pilih lagu NIRMALA dengan lagu CINDAI :)

hari tu memang dugaan sangat untuk aku weh . serius .
aku ade kelas dari pagi sampai ke petang . tetibe ade kelas tambahan lak hari tu kan . so proceed jelah. dengan presentation. thanks for the grup NADA's which have nas , ninie , mawar , wyn and my bellaluna ;) . kite gempaq babe. aku like2 sangatt.. heheehe

then after the presentation. kelas miss azzura yang curlass gettuw. aku ade INTERVIEW untuk Aem's . ape itu Aem's ? sile rujuk kamus. haha. Aem's is. Association of Event Management .. so untuk jadi exco la. aku kan suke mende mende camtu . hahaa..
aku di interview oleh miss yang cantik tu. miss hazirah ;) aku jumpe dia mase event kat lendu dlu. dia lah sumber inspirasi aku masuk event mgt nie weh. :D
okay jauh dah tu. hehe.

memang rushing habis mase tu . balik je solat asar . then borak2 gan house mate. they all tak pat temankan sebab ade assignment. then again . my dear ninie , bell ,wyn , and mawar teman kan ;) ouhh thanks god !
plus wyn nak temankan aku duet malam nanti, thank yunk ;)

aku mandi, solat magrib . aku terus bersiap. qaqa bagi pinjam baju. thanks qaqa ;) cantek baju kau. hehehe letop2 gituu aha.. sambil make up , aku download lagu nirmala gan cindai tu .. then aku print lirik, at the same time aku pakai shawl. haha memang rushingg habis ! but i like that situation.. buat aku jadi alert dengan keadaan sekeliling.

done everything , aku pinjam beg susue. thanks syang kasi pinjam ;)
aku , bell gan ninie bergerak amik awek awek cun kat college angsana tu. dalam keta , we all praktis. thanks to bell , sebab drive malam tu. hehe. walaupun . macam drifter gettuw  ! ahaks ;)

lepas tu .. mencari la dewan yang di maksudkan , contact matul  , contact naser.. akhirnye ketemu jugak, pehhh bapakk besoooo dewann . ni dewan konvo aku nanti ! hahaha... kecuakkan mule menguasai diri.. otak dah mule nak lupe lirik. hati berdebar2 kalah date jumpe cinta hati ! hahaha.

jumpe je urusetia tu, kawan matul. dia bawak gi belakang pentas. omaigod. i meet matul . dia kasi tahu lepas habis 2 persembahan tu, after zapin , we all kena perform.. aku pon sesaje la nk tengok pentas tu... erkk.. besakk gilak. ahak... caner la... huhu
abang yang tukang jage props tu, kasi mic kat ktorng.. dorang ade buad lawak skit sikit. hilangg la cuak skit an... tetibe matul kata after dia we all kena gi perform. ya allah .. permudahkan la segalanyee..

aku pon stat la the song : nirmala....

'di ciptakan seorangg insannn..... lembut hati bak redup pandangan...
pabila berkata ...aa..... seluruh alam. menyaksikan kesyahduann....
bagai tersentuh rasa percayaaa......
tika terdengarrrrrr...kann....
aduyai ...'
pehh aku masukk depan... terus joget bagi menghilangkan cuak.. kedengaran suara tepukan dari orang orang yang bertandang. omaigod . besar sangat. haha .

jom layan pic ..sian korang terpakse bace panjang cani. hehehe ;)
lagu nirmala
nampak tak joget tu ?? haha. katon habis - -''
wyn and me ;)
look ! ade screen besaq kat situ. hohoho ;p
bersungguh sungguh sangat kan ? heehe

keciknye seorang laluna disitu . huhu ;p
 okay . after the performance. we all terus ke belakang pentas . hohoo..... seramm sejuk ! hehehe ;p
lega,dah settle. tak jumpe matul. dia gi mane ntah. hoho. terus je pegi kat dalam dewan balik, kat kerusi audience.. time jalan tu perasan gak ade yangg pandang2. ktorang terus je.. smpai jumpe bell , ninie gan mawar . hehehe .

mase nyanyi tu . ade somebody kasi bunge ;) aku simpan lagi . kaler purple ;) thanks cik abg .
aku mencari AHMAD NASIR . found it ! dia gan kekawan dia dah bangun . ntah nak kemana la tu.. aku pegi je. nak pinjam camera dia . DSLR plak kan. hehe . main snap2.. syok. thank ser.

jom layan pic pic kami ;)

wyn , matul and me ;)
dari kiri : wyn , aku , matul , ninie , mawar and bell ;)
comel comel comel ;)
we all and the creww ;)
gambar ni lawak skit. haha macam di pagi raye. tapi aku cam budget model gan pose ape hal ? - -'' haha
thanks to them :)
k i t a ;)

curlass you alls. hahaha :D
our supporters ! :) thanks you guy's . sempoi ! hehe
thanks so much matul . awak kasi kite peluangg besar canie :)
nampak tak betapa grand nye dewan konvo aku 29hb ni ! hahaha ;D

thx miss :)

nostalgia sangat gambar ni kan :)
bertiga ;)
last but not least. aku nak say thanks again again and again to those people .

-fatimatul zaharah : sebab kasi peluang ni . awak lengkap impian kite tau tau ;) sukeee. hehe. walaupun segan2 sikit. sebenarnye. hee
-kawan kawan . g2 and ninie , mawar , bell , wyn . lebiuu korangggg ! kasi support. qaqa kasi pinjam baju, susue kasi pinjam beg... how... touched :') . *over lak aku memalam ni. hahaha.
-Ahmad Nasir . sebab kasi arah tunjuk jalan. pstu kasi pinjam camera mahal tu. mekasih mekasih :)

aku seronok malam tu. kami jadi lagi rapat !  i love you guy's . semoga kite dapat buad event gempaq seperti yang di cadang kan hari tu . insyallah . aminn aminnn :D



lalunn : something yang make me lagi happy is aku berjaya dapat jadi EXCO Aem's tu  ALHAMDULILLAH . ya Allahh .. memang betul ape orang cakap . hidup macam roda. kite takkan sentiasa di bawah . begitu jugak kita takkan sentiasa di atas .. thanks coz give me opportunity to grab dis chance . utk belaja kat sini, utk kenal kawan kawan baru :) . untuk lupekan kisah lame yang menyayat hati . dia bahagia, aku pon bahagia. dunia actually is fair :)

alhamdulillah. :)

9 comments:

Anas Clay said...

congrats.. ur dad gonna be proud of you.. always

Miss Lalunn said...

thanks anas !! :)
hehehe... yeahh . hehe.. aku ade cerita kat dia malam tu :)

nur hamirudin ismail said...

wehhh.. xde video ke? aku nk tgk gak kau perform.. suara ella ke, suara misha omar yg keluar?

niniecelop said...

yeahh (>_<) best an..

SWEETSYAZA said...

jahat!!! g DATC tak singgah bangunan budisiswa..... singgah ler lawat org keje..huekhuekhuekk

Miss Lalunn said...

ciros : aku dah tagged ko kat fb ;)

ninie : yeahh sgtt besh ! haha

syaza syg : hahaha.. alolo..next time kite halo2 yeeee ;) hehehe

|ShaChaPe'ah| said...

aku suke gmbr korg yg ko letak "curlass u all" tu..
nmpk ko pose cun gler babes! :)
btw, once again congratulation :))

Miss Lalunn said...

Sha : hahaha .... dorang supporting kan cha kan ? i get my new life rite here chaa :D

thank so much sygggg :D

.s.e.r. said...

artis..tu je mampu ak komen..hehe..

ce tekan , ce tekan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...