Sape follow dia comeyl , hehehe =)

Thursday, June 16, 2011

LALUNA : PD vs SAGIL a.k.a gunung ledang !

As salam , hohoi ! hehe.. entry kedua tok hari ni... patutnya daripada minggu lepas dah update pasal benda nie, tapi tu la nye, line sangat teruk, tapi hari ni, memandang kan line tak buat hal ... dengan senang hati aku berkongsi pic-pic aku ke SAGIL and PD .. ;)

actually, hari tu, aku tanak pon pegi PD , aku nak pegi SAGIL , siyesly aku lagi suke air terjun ! rather than pantai kalo bab2 mandi manda nie... hoho...  so, after gi PD tu , aku cakap kat ayah aku , aku tak suke PD , nak sagil ... tapi nanti-nantilah pegi lagi, tapi ayah aku bole relax je cakap " kalau nak pegi sagil, esok pon bole pegi .... (padahal ni dalam kereta nak balik daripada PD ni ) wahahaha,, aku pon eksaited lar ! ape lagi ! hahaha.. esok tu, bangun tapi lambat sket ... haha ajak syera , so mulekan lar perjalanan tu .. ;) rse cm besh gile, berbeza dengan perjalanan ke PD ...  rase cam nak nanges, haha sebab sorang-sorang je, bosan :( (poyo la lalunn) haha.. aku kol Wan Kidz .. ngadu la bosan konon, ohoho padahal dah lamer gile we all tak contact :') pastu aku text naser .. sebab dia cakap dia nak gi PD ,but it's not as i thought.. wan keje .. (dekat je padahal dengan tempat aku lepak tu ..) naser tak gi pd , dia gah duk kat umah .. (shah alam) so how ? hiokkk ! bosan duh !

pastu , sampai je kat situ ..omg ! there's so many people at there ! gile eksaited duh aku ! haha.. mase tu tak pkir aku pon ... aku tahu aku nak jejakkan kaki kat tempat mandi yang paling atas ! hahaha... berjalan punye berjalan .. langkah demi langkah ..

PD ...
adek aku yang paling bongsu , budget tuf and macho lar tu ! heheeh :)

baju oren - AZMER , baju hijau - FITREE
ni semua sedara mara aku , cousin lar . :)

SAGIL - G. LEDANG

sasha cakap pacik sorang ni macam mawi, hehe sebab pale dia botak sikit kot , ehehe :D

sejuk doe , siyes ! (cakap dalam nada gigil ! ) hahaha

azwan kata ni pose anggun , celah mane anggun pon aku tatau ler kan ! hahaha ;)

aku main snap sesuka suki tanpa memikirkan mase depan , haha sory dik ! jadi model tak berbayar akak ! :)


tak mandi sampai atas pon , sebab mase tu tak nampak ade lagi satu sudut untuk di jelajahi bagi menuju ke puncak atas , kiteorang pun letak barang , then terjun dalam tu .. brrrrrr ! sejok gilaks ouh ! but siyesly , the air at there was really , really fresh ! sumpah rase segar gile ! hahaha hw i love being at that place ! ( takyah nak poyo sangat lar ayat kan ? ) hahaha...

tengah -tengah syiok mandi .. aku tengok ade budak-budak kecik mandi manda , men terjun -terjun , adik adik aku pon join same , ish .. geram betol aku .. buat nye salah skill , terjun atas batu tu , kiok pale ko kang , tak ker lebam pale , benjol sudah dahi .. haa ! mase tu , sape nak jawab ? ce citer , ce citer ! hok alah... degil ish.. lantak korang lar .. dah tegur .. main2 jeh..

then aku lepak kat tempat air terjun tu , tak la deras sangat but terase macam kena urut bile letak pale kat situ hehehe ingat nak snap piic ... tapi tak sempat lar , hp aku letak kat ayah aku ... so malas nak memanjat naik ke atas tu .. hee, haa ade EKSIDEN sikit mase gah sedap lincah mandi manda tu .. aku gah syok snap-snap then dah sudah snap aku nak naik ke atas ingat nak passing HP tu kat ayah aku .. punya cam gelojoh ke ape .. aku bole tergelincir , KUK ! lutut kena kat batu , dalam air tu .. perggghh ! hw i can tell you my feelink time tu ! memang MARVELOUS , saket doe ~! hahaha...

berdenyut - denyut .. bengkak sket lar .. hmm .. naseb dalam air sejuk , aku rendam je, bagi kaki tu cool sket.. pudar gak lar rase saket tu .. aku terus pass hp tu kat adik aku , Daus ..suh dia panjat bagi kat ayah aku . ayah aku tak mandi skali , dia memang suke jadi pemerhati jeh ... pemerhati - pemerhati pon , dia sorang -sorang kat tepi tu , dia ley gi panjat lagi atas , nak tengok pemandangan kata nye ..

lighting tak bagus btol ;p *kau mmg dah gelap, gelap gak lar ! hoho 

syera , my cousin , paling rapat belah ayah :)


lepas dah berjam-jam mandi tu , aku tergerak nak naik ke atas lagi .. hahaha. dengan tak bekpes nye , tak makan pon , aku berjalan , daki laluan untuk menuju ke puncak , mula - mula aku dengan syera je , budget nak snap - snap pic ... lepas dah setel tu , aku turun balik .. then tetiba nampak ayah aku dah kendong beg aku naik atas , wahh ! haha ayah aku pon join naik gak . aku lagi lar bersemangat weyh .. syera pon kena tinggal kat belakang , aku naik je atas tu terus tanpa memikirkan ape- ape ..

padahal kat belakang tu, syera dah beriya-iya suh aku stop ! " weyh ti .. kite stop sini jelah , aku dah tak larat lar .. "  aku jawap " alar sikit lagi je weh , aku siyes nak tengok air terjun tu dow ... mesti cantek weyh .. ," aku terus mendaki ... kaki dah mengeletar pon aku ilek lagi .. selagi tak nampak air terjun depan mate kan ? hahaha... sampai je kat bahagian tangga tu .. aku dah give up .. aku snap 2 pic .. aku dah terduduk .. syera pon . "haa , amik ko ,hampang main ngimul lagi nak naik atas tadi .. haha , " aku gelak je, aku minum air .. air tu tolak balik ... wekkk  ! muntah sudah .. haha adehh , ilank sikit loya tadi .. pale aku dah pusing  ingat nak naik lagi atas .. tak larat dah doe, siyes aku give gile ! kaki dah ler bengkak jatuh tadi . haha degil sangat kan ? padan muke aku .. :P

sory guy's , gambar tak cantek ! next time , aku akan shoot pakai NIKON , ko tunggu lar ! ;p


bab nak turun satu hal , kaki da lar saket , ouhh , hw i wish time tu , ade cabel car kat situ , ley bawak aku turn denga selamat nye, tanpa berjalan kaki, seksa woh ! hahaha ...

lepas je turun tu aku lega gile ! letih pon letih lar , janji aku puas ! ;) naseb takde NIKON kalo tak lagi puas ! heheehe .. sepanjang perjalanan tu , aku tido , ngantok siot , actually lebih pada letih .. aku berangan sekejap, kalau lar aku bole pegi situ dengan kawan-kawan aku , mesti besh  ! siyes nak ajak korang doe, jom lar ! aku ase aku ingat kot , jalan dia, senang je weyh ... hahaha , nanti aku plan okay ! ;D
actually banyak lagi pic, tapi ini je yang sempat aku upload, sebab line macam CIB ... ! ;p
done for now ! tinggal nak update pasal KL Journey  and Hangout dengan  sasha hari tu, gi karok ! haha :)
byee ..


thanks AYAH for this wonderfull holiday, ;) dah lamer tak jenjalan dengan my dad .. minggu ni dia ikotkan je cakap aku . hoho.. thanks ayah ,i lebiu so much ! aku ade sorang je ayah ... and aku akan jage dia and dengar cakap dia je, dia je yang tahu ape yang terbaek untuk anak-anak dia , ;)
 he's my only beloved boyfie ! :)





lalun : mase tengah mandi tu kan , aku ternampak ade sorang awek nie , dia shampuu kan rambut pakwe dia , perghh sekali gua teringat kat someone lar ! bole plak TERINDU dia time tu .. hahaha .. weyh W .. aku rase nak ajak kau pegi situ doe.. haha siyes jeles tengok dorang , tapi kite da tak macam dlu , so angan-angan jelar sume tu , wekk ! ;p hahah.. ngade jelah lalunnn , sudah2.. :")

3 comments:

zie~azharizalira'z said...

huitt,, ble nak ajak kite pegi gak ni weyh ? huhuhu

|ShaChaPe'ah| said...

wahhhh...bestnye!!!air trjun mmg sehuk..fresh gler!nk pg jugak..hehe;p

weyh w??amboiii!haha

Miss Lalunn said...

@zira : haha... jom lar ! ramai3 , pasti syiok ! ;)

@Sha : hahaha.. kan ? nak ajak sumee awek2 aku pegi .. heeh

W ? haha a,ah lar chaa , siyes rindu dia time tu doee :((

ce tekan , ce tekan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...