Sape follow dia comeyl , hehehe =)

Thursday, June 16, 2011

Laluna : Lalala... hari2 kerja lalala bosan dengan kerja hoho !

Assalamualaikum . ;) pagi-pagi bute dah menyanyi lagu kan . hahaha.. budget ati senang , jiwe riang lar ni ? hoho ... aku nak bercerita tentang mencari kerja ni .. jom dengar . haha taklah besh pon , sekadar jadi story untuk mengupdate belog sayang aku ni ! teehee ! (gelak ala-alar FATIN LIYANA , layak ke kau ? duhhh ! ) haha.

aku dah promise dengan kak dya nak pegi mencari kerja kat JJ . tapi awal pagi tu tetibe adik aku yang bawah aku , taufeq tetibe kejut aku bangun , katanya orang yang handle lesen dia tu dah kol suh dia pegi RENEW lesen L dia tu ... hadui ! jauhnye pemandangan , luasnya pengalaman pagi-pagi dah kena drive kan ? hahaha ..

gerak pagi tu , pegi update lesen dia kat pejabat pos merlimau (ni kalo achik tahu ni  , pasti eksaited lebih ! ) hahaha. sebab ley jumpe ngan abang betok! hiokk ! heheehe . lepas tu plak pegi photostat ic , dah settle sume tu , kitorang pon bergerak ke JPJ , yang terletak di Ayer Keroh Melaka .


setel bab lesen sume .. aku pegi MP plak , bayar berokban .. last-last silap bayar ! rupenye bayar bil hp maxis aku . haha alang-alang aku dah bole contact sumee yang pakai maxis dulu , siyes rindu gileee maxis :)

after settel tu , aku tetibe ngidam DOUBLE CHEESE , sape ade terase nak belanjer aku tu , aku tak mintak memahal .. cukup lar MEKDI jeh :) hehehe...  aku pon drive through mcd kat DP tu ... lepas beli mekdi , aku caww pegi kat JJ melaka yang baru buat tu .. haa ! kat situ kak dya dah sedia menunggu .. hoho.. cium pp kiri , cium pp kanan ;)

windu siot ! lame tak jumpe akak sayang aku tu .. hehe.. makin comeyl , kalah adik dia ni ! hahahaha (comel ke kau lalunn !?? ) ;p lepas tu .. borak-borak , dia suh mitak kat PAPA JOHN'S kat situ ade kawan Bobby kata nye... aku pon try lar .. lepas dapat borang tu .. aku berpisah dengan kak Dya sebab dia nak pegi Tesco plak ... btw, awal-awal mase borak tadi , kiteorang membincangkan tentang kerja kat GSC , wow ! aku tak pernah terlintas pon nak kerja kat situ .. ley tengok movie free babe ! hahaha.. hope dapat lar , korang doakan eh :)

lepas je berpisah dengan kak Dya tu .. aku survey sendiri , mana - mana kedai  yang ade tulis Jawatan Kosong kat kedai dia tu , aku masuk , aku tanya pasal kerja ... dapat gak lar 3,4 kerja .. tapi kena isi borang and kena hantar balik , tu yang aku rimas sikit tu ! hahaha tak rajin betol nak datang-datang balik nie .ish ...

lepas pada tu , ktorang pon caww balik .. ;) dengan harapan aku akan mengisi borang-borang tersebut and berkerja dia tempat mereka ! hope so ... but ape - ape yang pasti .. GSC tu tempat first ! aku nak kerja situ ! hahahah... okay done updated for now ! selamat berkerja lalunn !  ;)


lalun ; aku lakukan semua ini hanya untuk mu wahai NIKON ! kau jangan jauh sangat dengan aku , aku akan pastikan satu hari kau akan jadi milik aku ! ily nikon ! hiokkkkk :D

2 comments:

mmz said...

wallawey nk kerja siot.. :D

Miss Lalunn said...

nak cari rezki utk anak2 maz , hahahaha

ce tekan , ce tekan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...