Sape follow dia comeyl , hehehe =)

Thursday, August 11, 2011

laluna : bila tiada baru terasa di hargai .......

Assalamualaikum .. ape khabar ? korang sihat ? :)
hari ni sebenarnye aku tade mood pon nak buad post ape ape kt blog ni . tapi tadi aku terbace post post sedih kat fb salah seorang budak sekolah aku dlu. Mohamad Afez name dia . pagi tadi dia meninggal sewaktu dalam perjalanan untuk prgi menunaikan solat subuh. kehilangan dia di rasai oleh semua teman teman dan keluarga beliau.
walaupun aku tak sempat mengenali beliau dengan lebih rapat. tapi aku tahu dia budak baik mase kat sekola dang anum dlu. aku scroll wall fb dia . macam macam wallpost dari sahabat sahabat dia dari skola dang anum , dari KMJ dari 7E tempat dia kerja dulu . seriusly air mata aku bergenang. *menangis* walaupun aku tak kenal dia sangat. just pernah terserempak kat sekolah dlu.

post terakhir dia seolah olah dia tahu yang dia akan meninggalkan semua . setiap wallpost kat fb dia aku bace..
ouhh betapa berharga seseorang apabila dia dah tiada . baru la kite bole nampak berapa ramai yang sayang and menyintai kita . yang minta maaf pon ramai . arwah seorang yang baik . orang cakap orang baik pergi dlu . korang sedekah kat la Al fatihah kat dia .. semoga Arwah di cucuri rahmat dan di tempat kat di kalangan orang orang beriman. amin yarabal alamin .. :(



laluna : ape bila mengaitkan dengan diri sendiri. aku selalu berkeinginan untuk tahu , sape sayang aku ? aku bererti ke dalam hidup seseorang ? penting ke aku ? mungkin ape bile aku dah sampai mase tuk jadi macam si arwah. baru aku tahu sape yang menyanyangi diri ini dengan ikhlas . maafkan aku atas semua salah aku . maafkan aku kalau aku tak sesempurna yang diharapkan. aku manusia biasa yang banyak buad silap...*sentiasa buad silap :'(
aku sayang semua orang . aku tak nak ade musuh , kalau bole niat di hati nak senangkan ati semua orang tapi aku tahu aku tak mampu. maafkan aku . :'((((

alfatihah untuk arwah Afez . .

7 comments:

|ShaChaPe'ah| said...

al-fatihah..
aku pon terasa sdey bace status radiah..
xpela..yg pergi, biarkn pergi..yg hidup nie truskn hidup dgn rse pnuh keinsafan..mase kite xtau lg bile..

Miss Lalunn said...

betol tu . :)

akoo pae said...

smoge arwah aman di sane..

uMie_cHan said...

sabar ea...
sdeyh plk bca en3 ni...

Miss Lalunn said...

aminnnn ..

AISHA INANI said...

baru baca pasal arwah tadi.
dah ajal kan.
otw pi surau lak tu...
mati dalam keadaan baik.
harap kita pon mcm tu laa.


neway, betol bila dah p br rasa berharga.
hargai lah semua yang ada ng kita sekarang.

semoga rohnya dicucuri rahmat allah..

Miss Lalunn said...

amin. insyallah .
btw. i love ur blog aisha ! :)

ce tekan , ce tekan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...