Sape follow dia comeyl , hehehe =)

Monday, March 28, 2011

Mereka ,aku kau dan kita .

Suasana pagi yg hening di office ni membuatkan aku kebosanan.. so,

aku decide tok merepek meraban seketika ... ermm..

banyak perkara berlaku serentak dua tiga menjak nie..

membuat kn aku terpkir tentang banyak perkara...

terutamanya perkara berkaitan dengan ape yg dinamakan PERHUBUNGAN,

or kalau korang nk advanced sket..

we called it RELATIONSHIP btw,

dalam kepala hotak korang, mesti dah terpkir.. ah..!

minah ni mesti nk membebel pasal cinta.......bosan.. duh!

but stop!

Dun judge the entry by it’s beginning, let’s read until the end dlu .. :)

Relationship or perhubungan ni tak semestinya berkait rapat tentang cinta semata..

ape korang ingat persahabatan, kekeluargaan tu sume bukan RELATIONSHIP ke !

haha.. *over lak aku.. kekeke.. ;p

Ok continue.

Banyak perkara yg melanda orang2 di sekeliling aku

dalam minggu2 mencabar nie..

di samping melaksanakan tanggungjawab kami sebagai student...

yang mane praktikal tu, praktikal la..

yg mane still gah studi tu, studi la... ye .. hehe..

yang mane dah tk studi tu, lakukan la ape2 yang berfaedah...

(sejak bile ni lalun oit...hehee )

yela manusia hidup bertamadun kan, betol la ape aku ckp tadi ngek !

haha... :D

Bagi yang baru bertaut tu, alhamdullillah..

yang mane kembali bertaut, plus2...alhamdullilah.. :)

semoga kekal selamanya, ye..

But now, aku nk berstory panjang mengenai perpisahan...

(adoi, cm sadis sgt tu) let me change it to...

ketidakbersamaan... *bole ? hahaha..

Hmm.. tak kisah la, dalam mane2 perhubungan pon,

smua orang nk kekal bersama .. kan..

walaupun in PERSAHABATAN..

tetap nak mencari kebahagiaan dan kebersamaan didalamnya.. tol tk ?

Tapi tak semua yang kita harap kan bole jadi kenyataan... :)

Kalau dah kite cube tok puas kn hati semua pihak dalam satu mase....

itu pon bole jadi satu kesilapan yang sangat besar,

sebab kite hanya MANUSIA biasa yang tak mampu nak jadi SEMPURNA sebagai mana yang di harap kan oleh mereka2 itu ..!

Lalu.. satu benda yang bole di harap kn,

adalah sifat tolak ansur dan saling memahami,

baru la bole kekal. Semua nie.. fikir secara logik,

put ur self into his or her shoes, then you will know.. then.

Walau ape2 pon.. please dear !!

wake up !


jgn judge smthing dengan minded sendiri... do allow yourself to ask !

ASKING A QUESTION!

Discussion tu penting ,

walau dalam ape2 jua permasalahan sekali pun, mmg susah ...

sbb bila nk berbincang ni,

kite kena berhadapan dengan alam realiti...

yang nak jaga hati belah pihak sane lagi ,

nak jage air muke diorang.. lagi... benda2 ni,

if nk berterus terang pon kena ade kekuatan dan sebagainya..

Jangan ingat dalam cintan cintun jek de benda2 ni semua..

in friendship pon same. Seteguh mane sesebuah persahabatan tu ,

adalah bile masing2 .. saling paham memahami..

and ade sifat tolak ansur..

for your information..

dalam friendship takde perkataan MAAF pn,

jika nk di ikut kn, sebab yang ade hanya lah kesalahfahaman...

yang mane,ia perlu diperbaiki dan diperbetolkn...

persahabatan is something yang takkan putus ,

mane bole orang sebut “eh..dia tu bekas KAWAN aku dulu...“

isn’t pelik to hear that words come from someone..or your ownself... ??


Aku tulis entry ni, bukan nk berlagak aku BAGUS !

PERFECT !

or whutever.. !

Aku pon manusia biasa yang sering melakukan kesalahan..

sama ada dosa kecil atau dosa besar.. sebanyak mane aku membebel untuk hari nie,

bukan untuk tatapan korang jek,

benda ni gak untuk diri aku sendiri...

yang kdang kala alpa sehingga ade hati yg terguris...

sebab perangai seorang manusia yang bernama AKU ...

dan aku teramat berharap..

agar segala perhubungan yang berlaku

sepanjang kehidupan ini akan menemui jawapan yang sewajarnya..

bukan berakhir tanpa ade perbincangan...

ingat ASKING tu penting.. elakkan kesalahfahaman..

tak jatuh maruah kita kalau maafkan seseorang tu..

malah kita lebih meninggi kan darjat kite dengan menjadi seorang pemaaf yang berhati luhur , suci dan ikhlas.InsyaAllah, ade ganjaran nya :)

Thanks for reading ,

original by LALUNA :D

3 comments:

zie~azharizalira'z said...

yeah !agree sgt2,,,actually mmg susa nak senang kan hati semua org,,coz kte pon ad mslh kte sndiri,,slagi terdaya,kte bagi yg trbaek,,tp kita kene la sme2 fhm memahami,~susah,,nak bg semua orang puas hati,,:(

|ShaChaPe'ah| said...

haishhh...asl aku terasa ngn post ko nie??haha:D
betul la ape ko ckp nie..thanx so much sbb at least aku mcm dpt memotivatekn diri sket lps bace post nie..hehe;p

Laluna_Semalaman said...

xerra : yeahhhh... tapi atleast kite dah cube yang terbaik, then tawakal. bia dia bfikir sendiri gune akal waras dia tok nilai kn segala yang kte dah buat tok dia :) chilss k syg .

cha2 : hey! hahah... aku post entry bile aku dh gabung kn semua masalah yang di hadapi oleh mber2 aku termasuk diri aku sendiri..... welcome syggg :) ilysm! hehehe

ce tekan , ce tekan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...