Sape follow dia comeyl , hehehe =)

Monday, June 27, 2011

Laluna : My Lovely Hero in ma life ;)

Assalamualaikum ... ini entry sempena Hari Bapa sedunia .. sory sebab lambat update, ;)
nak kenal sape lelaki yang pertama aku sayang ? haa ni lar , kat bawah ni haa ;)
hehe...




he's my father and also be ma mother ... lepas arwah mak meninggal 12tahun lalu , ayah yang jage aku .. ktorg duduk rumah wan .. aku memang rapat dengan ayah, kalo bole semua benda aku nak mintak izin dia , and dengar pendapat dia dulu .. dari kecik aku memang tido dengan ayah, sampai lar, dah sekolah rendah, baru belaja tido sorang-sorang. ayah selalu share masalah kat pejabat dengan aku . dia pon pandai tacing dengan aku kalo pape hal. (kelaka) hehe.. dia tunaikan segala permintaan aku .. ape je yang aku ngidam , mesti dapat pnye ! and you know whut ? he's very IMPORTANTE in ma life ! sebab aku sayang dia !

tapi , makin dewasa, aku makin degil ... banyak ikot pengaruh kawan-kawan .. kadang-kadang balik lambat .. ayah risau, bagi mesej ape semua . kadang-kadang marah. tapi aku rase aku betol time tu .. ikot kan sangat kawan-kawan kan .. tak pandai kawal , mase tu sedap sangat agak nye, kuat enjoy je .. nasib baik aku tak melawan , kalo tak mesti dah di cop anak derhaka kan ? oh tidak, aku tak sedahsyat tu lagi... alhamdulillah, berkata ajaran dia jugak....

 sekarang aku sedar, tanpa ayah sape jelah aku ni . orang nak cakap ape , cakap lar .. orang nak cakap aku anak manje ayah ke , tak tahu berusaha asyik harapkan ayah ke ape. aku akan tetap DENGAR cakap ayah je. ape-ape keputusan yang aku nak buad, semua akan melalui dia, ape-ape yang dia larang , Insyallah aku takkan buad !  selagi aku belum di take over oleh en.suami .. aku akan stay wif ma dad .. listen to him ! dia ayah aku , dia yang besarkan aku selama ni, ofcourse he know's ape yang terbaik untuk anak dia, takkan dia nak bagi pendapat yang rosakkan hidup anak dia plak kan?

kalao dia buad pilihan utk cari calon suami tok aku pon aku sanggup, siyesly aku cakap. sebab takde LELAKI lain DALAM dunia ni yang terlebih mengenali seorang NURUL ATIQAH melainkan HAJI MOHD NOR BIN HAJI HUSIN ! he's the only one ! forever !

orang lain mungkin punye 2 .. tapi aku dah tinggal 1 je .. dan itulah harta yang akan aku jage hingga ke akhirnya.. selagi bernyawa, selagi bernafas , aku akan balas jasa AYAH dengan CARA aku sendiri ! satu hari nanti ayah akan menangis... sebab kejayaan aku ,bukan sebab keGAGALan aku ... *i'm really hope that i can make it ! i love you dad !







lalun : 

Ayah,

Setiap kali memandang wajahmu
Hati ini begitu bersyukur
Hati ini begitu bahagia
Kedapatan seorang ayah sepertimu.

Ayah,
Kehidupanku serasa bermakna
Dengan titik peluhmu
Aku dan adik-adik mengenali dunia
Dengan kasih-sayangmu
Aku dan adik-adik mengenali bahagia
Dengan ilmumu
Aku dan adik-adik mengenali Allah Yang Maha Esa.

Ayah,
Aku tahu susah payahmu
Aku tahu deritamu
Aku tahu budimu
Semuanya kau persembahkan
Tanpa sedikit pun rungutan
Tanpa sedikit pun kemalasan
Demi membela diri kami sekeluarga.

Ayah,
Jutaan kasih dan penghargaan ku hulurkan
Buatmu yang sentiasa jerih dan perit
Sanggup berkorban segalanya
Hanya kerana keluarga tercinta.

thanks for givingg me all love thing dad, there's no men in ma life would do the same thing like you do to me .. and i'm really appreciated it .. so muchhh !!! ;)
mak , i'm promise to you to stay with him , just like ur wasiat before you go .. i'll always be with him and take a good care of him mum... dont wory. i'll keep this promise untill the end of my day .... :') but i miss you mum ... 

4 comments:

mmz said...

Great..!! ;D

Miss Lalunn said...

teeehee , ;D

reen izrinda said...

i'm very understand what u feel. sbb reen rpt dgn bapak jgk :)

Miss Lalunn said...

hi5 reen ! kite same !! hehehe ;D

ce tekan , ce tekan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...