Sape follow dia comeyl , hehehe =)

Monday, July 11, 2011

Laluna : Review filem. Tolong !! Awek Aku Pontianak !



Assalamualaikum ! haa... aku nak membebel pasal movie yang satu ni ! semalam aku pegi tengok  dengan cousin aku .. sebelum tengok movie " Tolong ! Awek aku pontianak ! " aku dah tengok dia punye The Making OF .. mase tu aku tak rase cite ni besh ke ape sebab macam bosan je ...

tapi lepas tengok , hamek kau .. tergelak gelak aku dalam panggung tengok cite bangaang ni ! hahaha ..  okay here the sinopsis ! btw, dis story was better than 3,2,1 cinta .. that filem was annoying .. but ade part yang sedih .. tu je la yang mampu ..kot. hee.

trailer filem :




synopsis :

Bob (Zahiril Adzim), orang kata dia loser tapi dia ni sangat baik, lurus bendul, naïf tapi sering dibuli oleh rakan sepejabat. Mempunyai rakan serumah bernama Pian (Sufian Mohamed). Bob sering bernasib malang bukan saja berkenaaan dengan kerja, kehidupan seharian malah sering gagal dalam percintaan.
Ina (Faezah Elai), inilah awek Bob. Kerja dia sales assistant je. Ina sanggup tinggalkan Bob dan pergi kepada lelaki yang lebih kaya (jehan miskin) eddie kerana tak sanggup hidup dengan loser. Kesian Bob.
Faizal (Rashidi Ishak) teman sekerja Bob, dan juga anak bos tempat Bob bekerja. Dahlah tak pandai buat kerja, hanya pandai menggunakan kuasa sebagai anak bos. Sering mempergunakan Bob dalam urusan kerja. Kesian…Bob.
Suatu hari, Bob kenal dengan seorang wanita; Maya (Sazzy Falak), sangat cantik, comel dan baik hati. Bob mula terpikat pada Maya. Tapi Maya ni Pontianak, Bob tak tahu pun yang bakal awek dia ni Pontianak. Lagilah kesian kat Bob.
Maya tinggal bersama adiknya Liyana (Liyana Jasmay), cantiklah jugak. Tapi tak macam kakak dia, dia ni garang sikit dan sangat menjaga kakaknya. Aktif menjalankan aktiviti Pontianak disekitar kawasan perumahan dia.
Keadaan menjadi kacau apabila datang lagi seorang lagi Pontianak; Nadia (Nurul Wahab). Datang dari Johor ke KL semata-mata nak cari Maya. Kehadiran Nadia banyak mengucar-kacirkan kehidupan Maya, Liyana dan Bob. Aduh…kesian betul kat Bob. (dalam ceriita ni , zahiril adzim ni nampak sweet lar, pade aku lar. haha ) so nak tahu ending dia ? pegi tengok sendiri lar kat panggung. tak rugi beli tiket doe..sile gunekan kad matrik anda, kalau nak murah eh. hehe )


para pelakon :
zahiril adzim
sazzy falak
piann
liyana jasmay
jalaludin hassan
rashidi ishak
afdlin shauki
Nurul (ajai)
harun salim bachik
bell
syaniee
faezah elai
jehan miskin


scene scene kelaka dalam movie ni ! :

avatar due eko ni , asyik memakak dengan bunyik , shhhhh ... shhhh ! jek ! ;p

sweetnyeeee :)


pontianak zalim vs pontianak baik ati ;p

bob blur blur . haha

nie scene bangang, mane de antu melayu takot awang putih ! bongok nye AVATAR ! hahaha !

identiti maya terbongkar ..sian maya..

time nie , sore si bob ni terkucat tekucil nak luahkan kat si maya ni .. kelaka gile sore cam katon tetibe... kih kih kih !!


lalunn : it's not a box office movie, but just nice to give 3 and half over 5 star :)

2 comments:

|ShaChaPe'ah| said...

attack the block pon best jugak..hehe;p

Miss Lalunn said...

besh sbb nengok dgn yg tsyggg kn ? kn? hahahahah ;)

ce tekan , ce tekan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...