Sape follow dia comeyl , hehehe =)

Saturday, June 18, 2011

LALUNA : Sweet Sour KL Journey ...

Assalamualaikum , hoho ,sOry for the late update , aku tade mood nak taip pepanjang  mengenai KL Journey ni disebabkan line internet kat rumah sangat , sangat low .. it's was so sad ;p

and cause the thing happen , aku jadi pemalas gile nak update, padahal aku eksaited gile bapak lar nak updatenye kan. hmmm ... okay layan pic dlu lar ye ...


malam before melakukan JOURNEY tu , aku ke rumah sasha , ingat kan nak tunggu qaqa , but ayah dia can't pick up me ..so aku tidor lar kat umah sasha :) malam tu we all pgi uptown, ingat nak meet FARIHA , but dia takde plak,kua dengan kekawan dia , btw, malam tu aku sempat jumpe my chomel... FARAH ZULAIKHA NORDIN :) adik comeyl aku tu. hee.. kecik molek jeh orang nye.. cute plak . hee.. borak-borak kejap je... then aku balik umah sasha dah ..


esok nya , aku cancel plan dengan qaqa, aku follow FARAH by kawan dia punye keta, she sent us tu , SG.GADUT , naik train daripada situ untuk ke KL CENTRAL .. u knew whut ? i meet qaqa there .. haha, so , senang la kerja, takyah lar macik sorang tu , nak risau2 pasal aku . hee ..

dalam train aku habis kan mase beborak dengan fara , we shared lot of stories, especially bout his 'monster' hehehe.. hope fara chills je okay sayang , jodoh  tak kemana ;)

then aku de snap beberapa pic dengan awek comel molek ni , ;)

windu budak comeyl nie. hee
hug her , :) comyl kn , kecik jeh. hee.
then afta that kitorg berpisah , fara nak balik kampung dia, mama dengan family dia dah waiting for here, ;)
then aku , qaqa and her mom , terus straight balik ke WANGSA MAJU ... kiteorang naik lrt .. masuk dalam koc wanita , but yang pelik nye, ade je beberapa guy's yang naik jugak, haha masa dalam train tu , orang yang amik tiket tu , tegur suh diorang pindah koc, teehee , apa lar .. buad malu je ;p

sampai rumah tak sempat rehat , ktorang pegi JJ belakang rumah qaqa , beli makanan, lepas makan ktorang kuar , jumpe my lovely cousin , aiman , syira , syazwan kat Carefour . dekat jeh, so aku drive keta abang qaqa, memandang kan sekarang banyak kes mengenai perempuan especially MELAYU , kena simbah dengan ASID , aku siyesly tak berani bukak tingkap, CUAK doe, siyes ! ;p

lepas pada tu , dalam petang tu ... tak rehat tak ape .. aku pegi caww dengan qaqa ke Wangsa Walk , gile kereng ! naik train je ! pastu jalan kaki .. ke sana . hahaha macam harammm .. tapi dek kerana mood nak karok menggile time tuhh. blasah jerr ;p memang kitorang karok 1jam setengah . habis berpuluh duit kat Karaoke Superstar tu .. mic dia besh weyh ! hehee .

ko karok ke azan lalun ? teehee :D

feel the song ! -kata kak ogy ! ahaks !

lagu tangkap leleh jeh. hehehe
balik rumah naik teksi, sampai rumah dah letih. rehat jeh. esok pagi mangun , bersiap tok berjumpe dengan my lovely g2 ~ hahaha plan gi date lar ape lagi ... hahaha , secara kebetulan , aku pakai baju biru , qaqa biru , anna dengan susue plak baju kaler merah ! eh silap shawl dorang merah , anna merah menyala , menyerlah ! kilat2 bagai ! hahah :D macam artis, kih3..

lepas shopping kat Times Square , we all karok kat Red Box yang dekat denga Lowyat tu .. jom tengok pic-pic kami ! :)

karok sampai lebam ! ;p


hotttttssss sangat ! hahahaha ;)

luas gilerr bilik dia, sampai bole lepak-lepak macam dekat rumah . ;p

blue and red ;p
QAQA bersama fara , adik si DIA .. hoho ;)

me and susue, sory  , lighting macam pelek je, tapi muke susue cute ! :)

susue dengan adik sepupu dia, syera ;)

g2, tanpe iema and zyqa :(((

kebatakkan didalam train mase nak balik, aku yang snap pic,muke aku yang crop,mengong ! ;p hahaha


lepas berpisah tu , sob-sob ... kami pun pulang kerumah , ingat kan ade kereta, tapi kereta abang qaqa buad hal pulak petang tu , kitorang hantar Fara , adik Farid tu .. kat depan JJ , ayah dia amik ...

after that , Aiman , my cousin , pick up aku kat depan balai polis wangsa maju, malam tu aku tido umah mokde tersayang .. hehe rinduu dorang , berapa tahun dah aku tak tidur kat Setiangwangsa tu . last time  , mase aku darjah berapa entah. hee..
sampai je rumah mokde , berbual -berbual , tengok kak ngah (syira) busy kemas barang dia , sebab esok dia nak balik UIA dah ... for her last sem ..gud luck dear :) aku tidur umah dia , sebab nak teman kan and nak join hantar dia balik UIA .. nak merasa plak kan . hehehehe..

besh duduk rumah mokde , rase dekat dengan mak :(

esoknya aku and family mokde angkut barang-barang syira , then bertolak ke UIA .. huhu.. kat UIA , memang ramai sangat lar calon suami yang korang bole tengok . haha CUci Mate sket ! ;pp

tapi sume pon junior jeh. sebab sume pangkat adik-adik , kat situ dorang buad poundation for degree lar ... haruslah semua tu adik-adik . hehehe.. kak ngah dapat tingkat 8! haha tinggi siot ! tabah lar ye kak ngah , kak long tak pat bayang camane ko hari hari ngadap tingkat 8 tu , balik kelas, pegi kelas, ish .. hee.. nasib ade lif, tapi lif pon , kalo dah sesak, tak berzaman menunggu ke ? ;p hee...

adik lagi tinggi daripada akak ni , haihh. hehehe


kakngah and abang long, 

thanks bro, jase mu dikenang, hik3 :)


settle bab tu , petang afta hantar kak ngah , mokde turunkan aku kat Wangsa Walk .. (yearhh, wangsa walk again , ) hahah sory for the lateness you guy's .. azwan safuan , bob , qaqa ...
kitorang karok lagi . *asyik karok je kan ? ;p biar la. hehehe .
malam lepas karok tu , azwan safuan kol '' sore korang berdua sedap .. " hahaha nak gelak aku .. thanks puji ;pp (menggelupoooo sangat weyhh! ) hahahah :D

abe wan , nak sign ! hahaha.. ;pp



qaqa asyik kena buli dengan mamat due eko tu jeh . hohoho


kul 10 camtuh, Aiman sekali lagi mengambil aku untuk tidur kat rumah dia, kali ni, 2,3 hari so aku bawak all my barang ... together :) siann dia, tak macam besa pulak beg aku .. *sory aku jarang packing barang so, tatau camane nak packing ,aku sumbat segalanya in one bag ;p

thanks bro ! kau sudi amik aku naik moto, bawak beg besa camtu ,siyes terhutang budi kat kau . hehehe time kekecik dlu kitorang rapat weyh, salu gado , pastu main kawin-kawin , mesti dia jadi Pengantin Lelaki sebab dia sorang je yang sebaya dengan kitorang sume .. aku , syira, fara, epie, umie .. hehehe. Pengantin Perempuan , aku lar ! hahaha hanya kerana rambut aku paling panjang mase tu . hehehe.. mak2 dorang tak kasi dorang simpan rambut panjang sebab kekecik kan susah nak bela rambut, aku plak, sebab perangai macam jantan  that's why AYAH tak kasi POTONG rambut pendek ! hahaha nanti lagi TOMBOY jadi nye ! weekk! hehehe..

aku pon duduk lar kat rumah mokdee tuh. hehe , mule-mule kekok gak , sebab dah lamer tak sekali dengan dorang , but siyes ly besh bile kumpul reramai satu family, my mokde and pokde was really sporting when kitorang borak - borak anak beranak, and the topik was " life partner " dorang bagi pendapat dorang and dorang tak mara kitorang ade boyfie or girlfie . hehe syira selalu kena usik dengan one boy ni, mokde berkenan betol dengan dia . :) kelaka time tu, and siyesly besh ! ilove them ! hik2 :)


lepas tu , keesokkan hari nya, petang , qaqa ajak ktorang kuar dengan mas ! :) sory mas , aku tak snap pic kau . hmmm takpelar next time we hangout , aku take pic kau memanyak ye macik :) ktorang karok kat Karaoke Superstar tu jugak but for this time MAs belanje , fulll ! thanks dear ! hahaha siann ko , haishh dah lar , asyik aku je nyanyi , mane tak nye .. dia pilih lagu , pastu bukan nak nyanyi, dia suruh aku nyanyi , then dia nak dengar jeh. hehee pape lar.... hmm .. then . aku pn jumpe macik MATUL :) FATIMAHTUL ZAHARAH :) dah lamer plan nak jumpe kat melaka tapi kat KL gak kite berJODOH ye matul ehehe..



thanks too MAS , sebab belanje we all :)

after hangout tu ,aku pegi umah mokde , amek beg, salam dia, say thanks ,sebab tumpang umah dia sehari dua, besh. hehe rase nak pegi lagi :) nanti korang pulak balik kampung k :) i'll wait for that :)



esoknya, aku balik MELAKA , seriously aku sangat BERDIKARI at that time, daripada WANGSA MAJU to KL SENTRAL then to SEREMBAN (sempat singgah makan PIZZA HUT'Z dengan QAQA , )






by train :) dari SEREMBAN to TAMPIN by bus .. TAMPIN ke MC , alone! for the first time ;pp manjee sgt. haha.. sampai MC , bus balik MERLIMAU dah penuh, so that , ayah have to pick me up kat MC ... sory dad, hee ...

balik daripada KL dengan harapan aku akan lebih tabah untuk menghadapi ujian and cabaran dalam hidup, i'm really wish semua relationship yang aku bina selama 21 tahun aku hidup ni , akan terpelihara dengan baik-baik sahaja . :)


lalun : happy sangat mase kat KL , thanks kat korang sume ! :) hilang sikit masalah aku , hilang sume yang tension-tension tuh , hehehe.. thanks kekwan, thanks mokde, and family ! :D ily alls ! <3 nanti aku nak datang lagi, Insyallah , :D to aiman, kau byk tolong aku weyh. haha balik sini, bia aku jadi driver kau pulak, okaay beb ! :D

2 comments:

|ShaChaPe'ah| said...

ok...aku dah habes bace!
cm novel..hehe;p

Miss Lalunn said...

patutnya lagi panjang weyh, tapi disebabkan lambat nau dia nye nk upload pic tu, cmne jelah hasilnye, hehe

ce tekan , ce tekan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...