Sape follow dia comeyl , hehehe =)

Monday, July 18, 2011

LALUNA : INFO again : JOM tangani sifat M A L A S ! menarik harini :)





Hey ! hey ! hey ! lalunnn warmmingggg up lagii ! bersama info baru .. haha banyak membaca ni buad aku rase nak kongsi info info ni kat mengkome mengkome yang gah dok memboringgkan diri komee di petangg hari ni . mehh meh kite sesame meningkatkan motivasi diri ! yeahh! haha semangat over plak si lalunn ni , tampo hinggap kat pp ko karang noks ! haha bersama sama BerOkben yang di cintainya. walaupun selalu buad hal , tapi kau lar peneman setia di kala boypren ku (encik telipon)  kehabisan kredit :( hiokkkkk syahdu tol cite lalunn kan. hahaha ;p

okay , now kite kenali sifat malas ni , penyakit ni boleee buad kite punyee profesionalisme di pejabat or kolej menurun ! korangg pon mesti ade penyakit ni kan.. aku pon ade , teruk weh ! haha so mari ler kite sesame mengAvoidnyee...hiokkk !

INISIATIF !

antara salah satu cara untuk korangg sumee lakukan adalah wujukan inisiatif sewaktu melaksanakan sesuatu tugasan mahupun pekerjaan tanpa mengharapkan arahan daripada pihak tertentu.  dengan cara ni , secara tak langsung ia bbole memberi kamu bonus positif terhadap kredibiliti diri kamu sekaligus melumpuhkan rase malas sebelum ia datang menyerangmu!

JANGAN MUDAH EMOSI !

haa.. peel ni kadang kadang lalun selalu mengalaminyaa... almaklum ler, perempuan kan. ade pasang surut. sape tak sakit ati kalo kena bahan tahap sengal bebenor! anak kambing pon bole putus talinye tahu tak ? ;p ( merepekk ) hehe. okay serius!  kite jangan lar membawa emosi kite tu sehingga ke kolej ataupun pejabat. kerana kite supposed to be profesional rite ? so dengan cara ini sekali gus kite dapat perbaiki kelebihan diri pluss bole jugak mengakrabkan hubungan kite dengan individu sekeliling kite ! :)

WUJUDKAN PERANCANGAN!

get ready with a plan for your future ! dengan cara ini kamu akan mengusahakannya dengan lebih tinggi dan terFOKUS dan motivasi dirimu tetap tinggi melangit dalam diri !

JAGA HUBUNGAN !

Jalinkan hubungan yang baik dengan orang di sekeliling kamu tanpa mengira status mahupun pangkat. dengan adanya hubungan baik ini, dapat lar membantu korang untuk perbaiki mood korang :)

Belajar dan mendengar !

haa! ni satu benda yang lalunn selalu buad. *bukan nak puji diri sendiri , but i'm a good listener.. :) if ade masalah , you can share with me. because for me.. mendengar masalah orang lain tu akan membuat kan kite bersyukur dengan ape yang kite ade , dan kite akan lebih bermotivasi apabile kite memotivate kan orang lain.. dengan mengenal pasti masalah mereka, kite juga bole belajar cara menghindari atau merawat bile kite berhadapan dengan masalah yang same. so tak la emosi and tension sangat! hehehehe, happy go lucky selalu yeah ! :)





sedikit doa utk di amalkan :)


Lalunn : Hidup lebih positive bile kite dengan kan diri kite pada perkara perkara yang positive, kalau sayang diri sendiri silee lar mempositivekan diri selalu :) okay ! HO HO YEAH ! hehehe.




info : Malajah REMAJA edisi  15 JUlai 2011.


5 comments:

AinsHa=( said...

akak, kalau malas nak jadi malas macamana? hohho

Miss Lalunn said...

hehehe ... lagi bagus, maintain rajinn jelorhhhh , hihihi :)

Mior Chantek said...

Bagus doa tu. Lpas solat slalu baca :D

AinsHa=( said...

kalau malas nak maintain rajin? hahaha

Miss Lalunn said...

Mior Chantekkk : alhamdulillah , pasnie lalunn pon nk amalkan gak ;)

Ainsha : hehehe... aik ?kalo ain rajin tak malas pon tak , kire 50-50 lar ni ek ? hehehe...

ce tekan , ce tekan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...