Sape follow dia comeyl , hehehe =)

Thursday, August 25, 2011

Laluna : Aku & Persiapan Raya lalunn 2011 ! ^_^


 ASsalamualaikum you alls !
kembali kite ke meja entry .cewahh !
*sile bace entry ni sambiil mendengar lagu raye. abaikan je lagu sedih ni. esok aku nak tukar lagu baru ! :)



ahahaha.. aku penat sebenarnye nie , baru lepas mengemas rumah . lap sane lap sini . suci sikit aku tengok rumah ni . haha.. padahal semua pon baru lagi . so cam takde ape sangat lar yang nak di kemas kan sangat ..

berbeza weh bile sambut raye kat rumah baru ni . memang ler seronok . tapi kan tak same cam rumah dulu. rumah lame dekat gan umah nenek aku . pastu , kena cat , pasang langsir ape sume ... lap tingkap yang berjuta2 tu (rumah kampungkan banyak tingkap) hehe.

tapi aku lagi suke rumah lame , biar la papan ke ape. tapi nostalgia raye lagi tersentuh mase menetap disane... :') tapi tu kan bukan rumah aku pon. rumah sewa je. bersyukur lar dengan rumah baru nihh. ngadee tau lalunn. hehehe.

haa.. asyik membebel pasal aku je, korang macam mane ?
persiapan raya korang ?
ape je yang dh siap ... ermmm korang , korang eksaited tak nak raye tahun ni ? hehehe.


mase aku mengemas tadi , aku bukak radio ERA.FM . banyak lagu raye berkumandang. gile eksaited aku nyanyi sambil kemas rumah. serius bersemangat . hehehe.
hari ni macam buang tebiat sikit sebab tak tido langsung lepas subuh tadi. memang dah niat nak kemas rumah. asyik nak tido je. tanak raye ke ? haha .. ;p

ok nak check it out ape yang tak siap lagi for raya 2011 ni :

*mop lantai
*pasang kusyen baru.
*ratakan batu putih depan rumah tu .
*melawat kubur arwah mak , bersihkan kubur. :')
*hantar kereta pegi wt check up. hehe.
*menunggu kad raya daripada member2. and tunggu respond dorang pasal kad raye aku .
*isi kuih raye dalam balang
*tukar cadar and alas alas meja baru .

dah setel :
*kemas rumah
*lap every almari and kerusi.
*pindahkan all the surat khabar ke tempat lain.
*erk... itu je kot ? huuuu T_T..

ok .jom start keje balik ! chayok !

jom jemput datang raye rumah. tapi duit raye takde. sebab korang sume dah besar ! hehehe :)


lalunn : aku tetap rase pelik raye ni . sbb tak perlu mengemas terlebih *itu pon jadi point ko lalunn weh... huhuuu.bye !

8 comments:

akoo pae said...

haha lg byk mende yg blom dibuat nmpaknye..troskan usehe oke.
=)


*akoo kecik lagi.so, dapatla duet raye kan?
=p

A.I said...

asal dengar macam meriah je eh?
jeles laa.
aku jarang ray rumah sendiri.

balik kpg atok dua2 belah.

balik rumah aku dah hujung2 cuti.

mmg tak kemas apa pon.

teringin nak raya rumah sendiri.. grr

sara zainol said...

wahh, semangat raya da dtg.. rajinye dia kemas umh.. :)
selamat hari raya laluna :)

zie_ira said...

kita ,, tak tau pe kita da buat tuk raye ni ,ngemas pon tak lg,,haiyoo,,anak pak jenal ni rajin sgt,,=='

kad raye tuk kite takde ke?hukk2,

liana.syazwani said...

semangat betul nak raya nieh ! :D hahaha

Miss Lalunn said...

Akoo : hehehe. lebih 10 umur. tk bole. hahha.

A.I : aku plak tk pnah rase balik kmpungg .. cmne tu ? hehehe..masing2 de kelebihan tsndiri ;) bsyukur lar..atleast merase balik kmpg weh ..

Sara : samat hari raye sara ;)

zira : ko nye kad raye aku anta jalan kaki smpai dh weh. hehehe.

wani : tahu takpe ! hahaah ;) jmput dtg rumah yeh :)

liana.syazwani said...

hehe.. insyaAllah.. if abang nak bawak gy rumah akak :D hehee

Miss Lalunn said...

hehe, ktorg dh plan smthing for raya kali ni , nt join lar okey ;)

ce tekan , ce tekan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...