Sape follow dia comeyl , hehehe =)

Thursday, August 18, 2011

Laluna : Awk..saya... erk ?? ... Aku , Kau.. haa. hehe :)

agak gedik ye pose cmnie. sory. haha ;p


Assalamualaikum ... hai korang ! sorry lar menyemak lagi ... hehe. tak bole tido lar. maybe sebab dah terbiase tido lambat kot.. kang terus jelah sahur.. lepas tu tido ler. *lepas subuh atas sikit. hehe.

Dis morning. tetibe rase nak membebel bout one topic ni... ape hal ntah. hehe. okay camnie. honestly , aku bukan jenis awek yang sopan santun sangat gituu.. yang lemah lembut.. ayu je mate kelakian korang melihat nye.. Aku jenis selumber. sempoi. gile gile. little bit ganaas ler ;p ... tapi ade part yang aku pemalu terover gak kadang kadang. hehe. walaupun tak sopan sangat. tapi tahap pemalu aku tu agak tinggi. harap maklum ye.. =p

Wopss !! Sebelum aku melalut jauh jauh. berbalik kepada topik asal kite tadi. sebenarnye aku nak menSTORYkan mengenai kata ganti name diri semase berbual ;)

Kalau korang berbual/ berborak/ bersembang. korang lebih suke gune kata ganti name ape ? aku kau ke, i , u ke .. awk saya ke. or lain lain ?
Aku jenis yang lebih prefer berborak dengan menggunakan kata ganti name aku and kau. aku rase itu lebih selesa. *pendapat aku lar.

sebab aku rase bile berborak jenis camtu . kite akan jadi lebih rapat and lebih senang nak mesra. lagi jujur . lagi sempoi. lagi jelas. tak cepat bosan. and no hikpo hikpo . *hikpo is hikpokrit. paham eh? bagus. hehehe.

bukan lar salah nye kalau nak berborak menggunakan kata ganti name diri selain daripada tu. cume maybe insan macam aku ni , dah terbiase dengan keadaan sempoi cmtu. huhu.. aku bukan tak bole nak berbual gune kata ganti name diri yang selain dari itu.. bole je. tapi satu masalah aku wahai korang. aku cepat bosan nanti. seriusly !! it's fact . lalunn fact! haha

kalau nak berkenalan. means aku baru kenal orang tu. aku borak gan dia... dia main I . U .. ouhh memang ler memula tu interesting jeh kan. baru kenal ler kata kan.. borak sane borak sini. lepas tu... 3, 4 hari aku dah damn. ape lagi nak borak ni.. sebab tatabahasa itu terlalu skema tuk di buad bergurau ;) sebab kalo aku gurau and nak buad lawak . kasar sikit * gan yang terapat jelar :) hehe.

lagi teruk kalau menggunakan tatabahasa awak saya. oit ! aku paling tak bole blah tang tu. tapi kalo gan golongan awek awek gak .. I , U and AWAK SAYA tu takde masalah sangat lar.  maksud aku kalau dengan golongan adam ! adehh . aku memang parah plus nak terMUN....xxx.. tak mampu di sambung. hehe.

aku akan rase. omaigod ! dis mamat was so skema... memang tak ah. hoho.. lame lame aku kebosanan nak beborak... daripada nak jadi mber mber. jadi lar tukang like like je komen masing masing. hukhuk. sadis tak ? ;p

berbanding dengan orang orang yang starting je dah tegur gune aku kau.. firstly . aku akan terminat nak beborak lagi lame gan dia .. pastu .. kalau kepala dia okay.. bole campur tolak darab bahagi gan kepala aku. memang stay kawan lar pastu. haha macam macam topik bole kasi masuk , bola  , karok , future , probs ? silap silap ley jadi member sat gi .. sebab dah satu kepala punye pasal .

lalun .. kau ni memilih lar .. ! * bukan macam tu . aku just nak jujur jehh. aku lebih SELESA perbualan macam tu . sebab aku rase dengan cara tu aku akan lebih kenal seseorang tu :) itu cara aku .. cara korang lak macam mane ?? hehehee . okey bubyeeee . next entry esok insyallah. hehe.



lalunn : aku memang peramah je kalo kat facebook tu . tapi aku tak suke approved orang orang yang letak pic pelik2, and tak sure tu fb betol ke fb tipu.. sebab sekarang kan ramai orang kuat stalker. hehe. so just berhati hati jelah :) if nak jadi mber add je. aku akan approved. tade hal. letak pic yang betol betol buad aku yakin yang tuan pnye fb tu memang betol betol wujud ! okey ! selamat berkenalan ! :))

thanks for reading. any komen ? sile sile :)

9 comments:

A.I said...

yes me too!
aku pon prefer kau aku jaa. senang.

rasa frend2 betol2. heee.

Miss Lalunn said...

A.I haha kan kn ? lagi selesa wa ckp lu. hohoho :))

Sembang Kemas said...

gua rasa better aku kau,gua ngan awek gua pun bersembang aku kau.haha bapak sempoi,rasa macam awek itu kawan rapat gila,dan rasa macam dia lah awek,dialah kawan,dialah sahabat,dialah mak,dialah bapak.

it doesn't mean gua cakap ngan bapak gua aku kau ek.

hahaha.

Akito Boron said...

aku-kau slalu gune dlm komunikasi stiap hari. sy-awak tu sdikit sopan tp jd plastik la klau cmne :p

Miss Lalunn said...

SEmbang Kemas : weh . ade lagi tak agak2 balak yang macam lu . haha aku nk import sorangg.. gile sempoi weh ! hahah

Akito Boron : hahahaa kan ? tau tkpe :)ehehe

I'rule Ridzuan said...

lu sembang aje lah amoi.......tapi by the way kredit to u fot this article......aku sokong sngt.........rasa mcm lain lah.......bila bahasa "kata ganti diri" yg lain selain aku dan kau......rasa mcm poyo pun ada jugak.......tapi kita kene ingat aku dan kau tu bahasa kurang ajar.....so kita kene accept lah kalau ada org x suke.........lain org lain kan cara dia......so chill out.....:-p :-)

Miss Lalunn said...

kalau dorang tk suke .. dorang nye pasal lar. haha ( i means boys la ) if gan ladies. aku ley lagi borak awk sy.... :) ok .thanx bro.

Anas Clay said...

nasib baik aku baca entri ni dulu sebelum aku tegur ko.. wakaka XD

Miss Lalunn said...

Anas Clay : hahahaha... ala kalo hang tegur aku , gune I , U or awk sy pn ak rep gak.. tp cm biase jelah...huhu.

ce tekan , ce tekan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...