Sape follow dia comeyl , hehehe =)

Tuesday, February 21, 2012

laluna : Alhamdulillah :D

maaf. gambar ni over skit :P


alhamdulillah. result memuaskan hati :)
sesuai dengan usaha semua. dugaan yg dihadapi time tu. redha .
semester hadapan , chayok ! ganda kan usaha untuk dapat lagi baik .
congrat's to all my friends. okay ke tak keputusan kalian. harapnye masing redha :)
tunaikan nazar. then,
semester depan kite fight lagi okay :D

lepas beban kedua untuk semester ni. lega!
beban pertama paling dahsyat..
dan aku masih mencuba menempuhi hari hari mendatang.
masih and terus mencuba.... :')

for yg kedua alhamdulilllah :)
Allah swt know's everything. dia tarik yang ni , dia bagi yang ni .
kite berusaha dan berdoa . akhir sekali bertawakal . insyaAllah.
panjatkan kesyukuran atas segala galanye.
semua tu ade hikmat . itu yang aku dok pahatkan dalam otak, dalam hati .
tak semua yang kite nak kite dapat.
tak semua yang kite cintai akan kite miliki.
Allah swt akan bagi ape yang kite perlukan , sewajar dengan waktu dan tempat..
bukan ape yang kite ingin kan,
sbb dia lagi tahu, lebih mengetahui kebaikan keburukan sesuatu tu untuk diri kite..
sebab dia yang Maha Pencipta :)

*macam bermadah tapi ini la hakikat nye :)

pengalaman buad kite matang. matang dalam menilai persepsi orang terhadap kite,
 interaksi kite dengan orang lain,
how to react with person yang macam ni , yang macam tu..
perangai kite.. betulkan ape yang 'tersilap' tu ..
taubat ape yang patut..selagi ade mase ni .
kehidupan ni panjang lagi,
kalau di berikan kesempatan. *umur panjang .
banyak lagi yang kite akan hadapi.
kalau dugaan macam ni tak bole nak hadap. yang kedepan kedepan lagi..
tatau macam mana besar pulak nanti .. so always be prepare .
sekurang kurang nye... kehilangan dia bagi satu pengalaman. i called it 'bonus' for me !
tak semua orang dapatkan. btw, *takla best sangat pon pengalaman ni, takde lagi bagus.sakit ok!
yg tk penah rase tu, takyah cari penyakit..!

selama ni aku tengok , aku dengar dari cerita orang lain..
aku bagi dorang nasihat , semangat, motivasi..
tanpe mempunyai pengalaman tentang itu.. but now, i can come up with an experience :)
cause aku sendiri dah rase , macam mane sakit, macam mane perit , macam mane kejam and whutsoever..
so it's fair . taklah dorang cakap.. 'alah kau.. cakap pandai la.. kau penah rase sakit camane ? cakap senanglah' takde ayat tu lagi .

semua yang dulu nye ade problems, aku jadi pendengar..
but now.. they all pulak jadi pembimbing pemberi motivasi ..
kasi semangat. kasi nasihat .. hey, aku terharu kot ! :)

terima kasih banyak banyak. i still need you guy's for me now.
i'm not fully recovered. still baru kot. i need time to heal everything.
doakan please. wish and pray with love :)
thanks for those word's , hug , kiss, and love . you give me more than i asked , friends :)

aku tak salah kan sesiapa dalam hal ni ..
kalau ade ade la , kalau tak tak la..
harapan tu maybe takde..
but in future.. aku accept je ape yang jadi :)
Allah swt yang menentukan everything. siapa kita nak halang ?
siapa kita nak lawan takdir ? kite manusia biase kan ? :')

terima kasih to you for the memory ..
kenangan tu still nampak sweet je bile kenang balik..
everything.. from the beginning till the end..
walaupun sekejap.. effect dia tetap dalam..
itu pada aku, tak tahu pada dia..
aku selalu memikirkan..
mungkin dia bahagia kat luar sane..
alhamdulillah :)

history is memory..
it's should be remind in nice perspective..
then ikhlas kan hati . macam yang aku terbace dalam satu entry tu .
'Ya Allah, aku ikhlas kan sayang, rindu, cinta aku pada dia.. aku lepaskan dia pergi.
aku bebaskan dia.. alhamdulillah. aku bersyukur atas segalanya'

macam tu lagi baik kot ? :)
takde dendam. hati tenang. takde kerisauan.
doa kan yang baik baik . still bersaudara sesama islam.
nice to hear that kan ? :)

malas nak tambah musuh.
bukan nye bagus pon. dunia ni kecik je..
pegi mane mane terjumpe ? paling muke. ish tak sedap !
hidup pon tak lame.
yang usia macam aku , bulan lepas je dah berapa orang pergi ..
so, bile maafkan orang tu . lagi baik :)
kite lega.. yang lain serah pada dia and Allah swt la..
urusan masing masing. kite dah selesai , dah bersyukur dah . hee.

aku bersyukur lahir dalam ISLAM.
kalau frust. putus asa.
tahu nak cari ape , siapa..
ape yang patut aku lakukan.
takla gile nak buad kerja kerja bodoh semua.
ade tempat bergantung. tempat mengadu , pada siapa ? pada DIA la..
dia yang Maha Esa..
yang Maha Kuasa..
dia yang Maha Penentu segalanya..
rezeki, jodoh , ajal maut.. semua kat tangan dia..
dah tertulis dah ..

dari dia kite datang , pada dia jugak kite kembali ..
wallahualam :)





Laluna : thanks to you . semoga hidup baik baik je.
nak mintak you tolong something .. tapi nanti la.. kuat lagi kot sekarang ni. insyallah :)

4 comments:

CIK YAYA'NA said...

yeay!!! orang petame, tahnia cayang!!!

zie_ira said...

i kno u hve a problem ,but smpai skarang tk dpt nk spent time dgn kau ,,sobss2~ maap ,, nnti kita free ,,kite spent time lame2 er ,cerita2 semua tau ! but kno ,u need to be strong ,,n smile shj oke ,apa pon yg brlaku ,psti ade hikmah ny ,cepat atau lambat je ,okeh sygg ^_^

|ShaChaPe'ah| said...

ok..aku berjaya bace entry ko nie smpi habes..hehe;)

Miss Lalunn said...

achik : thanks syg :)))

ziera : takpe... den paham okay, nt we do a pillow talk k... doakan aku okayyyyyy and happy as before :)

cha : hahaha good job syg !!

ce tekan , ce tekan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...